Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
30.12.2020. | općenito

Pozitivna strana 2020. - Pavao Jozić

U 2020. zbog nepovoljne epidemiološke situacije diljem svijeta, a s ciljem zaštite i spriječavanja širenja zaraze otkazana su brojna sportska natjecanja , kao i Paraolimpijske igre u Tokiju koje se planiraju održati u 2021.

Cjelokupna situacija je utjecala i na hrvatske paraolimpijce, koji su se odlučili okrenuti pozitivnim temama i ispričati priču o 2020. koja im je pomogla i da otkriju neke nove stvari.

Nakon zanimljivog razgovora s Ivanom Katanušićem, donosimo vam pozitivne misli našeg para stolnotenisača Pavla Jozića.

Po čemu ćeš pamtiti 2020.?

Pamtit ću po odgodi Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i svemu što nam je pandemija donijela. Nije to bila godina kakvom sam se nadao da ću je pamtiti. Trebala je biti godina pobijeda i uspjeha, a ispala je totalni fijasko u sportskom smislu. Sigurno je to godina koja je oduzela puno sportskih snova, želja, nekome zdravlje, a nekome nažalost i bližnje. Tako da ću je probati što brže zaboraviti.

Što bi izdvojio kao najveći dobitak iz 2020.?

Izdvojio bi solidarnost i potpori krovnih sportskih udruga prema sportašima profesionalcima. Zahvalan sam na svemu što nam je osigurano. Pozitivno je i to što je stožer prepoznao važnost kontinuiranosti treninga vrshunskih sportaša i omogučio nam treniranje uz pridržavanje mjera.

Kako je 2020. utjecala na tvoju fizičku formu?

Godina je bila izazovna za fizičku formu. Naviknut sam na visoki intezitet treninga tako sam nastavio i u 2020-oj godini. Jedini minus je što smo morali otkazati par priprema zbog pandemije. Na kraju, mislim da sam izvukao najbolje što sam mogao iz ove godine.

Kako držati visoki nivo motivacije u vremenima kad neznaš kada dolazi sljedeće natjecanje?

Vrlo sam posvećen sportu i moja motivacija uvijek je bila visoka bez obzira na okolnosti koje su nas zadesile. Brzo sam se prilagodio novim uvjetima i nastavio raditi po starom. Teško je u ovakvim uvijetima bilo što planirati. Neizvjesost najviše utjeće na planiranje forme jer se ne znaju točni datumi natjecanja. To je bitno pogotovo nama koji se još nismo plasirali i još moramo igrati kvalifikacije. Nadam se boljim danima, a pripremam se kao da sutra sve počinje.

Jesi li probao nešto novo u 2020.?

Sportski sam tip i volim sve sportove. Višak vremena sam iskoristio za svoje "sekundarne sportove” biciklizam i tenis i u 2020. Godini sam baš uživao u tim sportovima.

Za kraj jedna kratka poruka drugima, neka misao ili citat koji te posebno inspirira?

Poruka svima bi bila da ostanu pozitivni i uporni, naporno rade i pripremaju se i budu spremni ugrabiti priliku za velike stvari.

Citat koji volim je:

Nigdar ni tak bilo

da ni nekak bilo,

pak ni vezda ne bu

da nam nekak ne bu.

Ostale novosti Sve novosti