Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
28.06.2019. | općenito

Predsjednica RH uručila odlikovanje Bruni Bošnjaku

Za izniman sportski uspjeh i osvajanje brončane medalje na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji, te osobite zasluge u promicanju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je gospodin Bruno Bošnjak.

Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

Predsjednica je spomenula umjetnike i djelatnike u kulturi, znanstvenike, gospodarstvenike, civilne i crkvene udruge te pojedince koji svoju ljubav, vrijeme i energiju ulažu u nesebičan rad s djecom, starijima, bolesnima i nemoćnima, humanitarce i sportaše. Svi ovi uspjesi predstavljaju mozaik onoga što jesmo, što čini naš ukupni identitet. Jer kao što često ističem, najveći brend Hrvatske njezini su ljudi - njezini državljani, istaknula je.

Nadalje, Predsjednica je kazala kako se kao glavne kvalitete života u Hrvatskoj ističu dobra ravnoteža poslovnog i privatnog života, povezanost s obiteljima i s mjestima porijekla, zajedništvo u nevolji i humanitarnim akcijama kao i zajedničko veselje na sportskim natjecanjima. Sve navedeno mi podrazumijevamo, a pri tome često nismo svjesni koliko su te odlike zapravo iznimno rijetke i dragocjene vrijednosti u suvremenim društvima, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Uz poruku kako je čovjek najveća vrijednost svake sredine i kako svatko na svoj način i u svome djelokrugu treba pridonijeti razvoju svoje Domovine, predsjednica Grabar-Kitarović čestitala je dobitnicima svim odlikovanima, izrazivši uvjerenje kako će ona biti poticaj njihovom daljnjem radu.

tekst foto: Ured Predsjednice RH

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti