Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
23.11.2019. | paraolimpijske igre

Predstavljena ruta paraolimpijske štafete

Paraolimpijski plamen će krenuti na svoje putovanje kroz Japan tijekom kolovoza sljedeće godine tik prije svečanog otvaranja Paraolimpijskih igara u Tokiju. Na jučerašnjem događaju organizatori su otkrili rutu kretanja i popis gradova u kojima će biti zapaljen paraolimpijski plamen.

"Share yor light" službeni je moto štafete za Paraolimpijske igre u Tokiju kojoj je cilj najava samih Igara, širenje vrijednosti paraolimpizma te zadržavanje momentuma Olimpijskih igara. Na jučerašnjem događaju, organizatori Paraolimpijskih igara u Tokiju otkrili su rute štafete za četiri japanske pokrajine kao i smjernice za novačenje nositelja baklje.

Paljenje plamena u Stoke Mandeville-u

Spektakularan događaj paljenja paraolimpijske baklje u Stoke Mandeville-u bit će održan 20. kolovoza sljedeće godine u Velikoj Britaniji. Stoke Mandeville je inače domovina paraolimpijskog pokreta. Događaj će biti upotpunjen demonstracijama različitih vrsta para sporta, a na njemu će biti prisutni mnogobrojni paraolimpijci, kao i članovi lokalne zajednice.

Paljenje plamena u Japanu

Istovremeno u Japanu tijekom vremenskog perioda od 13. do 17. kolovoza te od 18. do 21. kolovoza 2020. bit će održano svečano paljenje plamena u više od 700 lokacija. Zanimljivo, paljenje plamena održat će se u 43 od mogućih 47 pokrajina u Japanu.

Svečano paljenje baklje u Japanu

Kulminacija svih prethodno navedenih događaja pretočit će se u štafetu koja će se trčati u četiri japanske pokrajine koje su ujedno i domaćin Paraolimpijskih igara. Svečano paljenje Paraolimpijskog plamena zakazano je za 21. kolovoza.

Popis gradova i ruta kretanja paraolimpijske štafete:

Popis gradova i ruta kretanja

Na sljedećoj poveznici možete pogledati inspirativan "Share your light" video:

Share Your Light - Tokyo 2020 Paralympics

Ostale novosti Sve novosti