Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
24.03.2020. | općenito

Ratko Kovačić: Moramo voditi brigu o zdravlju sportaša

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić kazao je za HINA-u kako je u ovom trenutku najvažnije voditi brigu o zdravlju sportaša.

"Prije svega trebamo voditi računa o zdravlju sportaša. Proces priprema i kvalifikacija za olimpijske i paraolimpijske igre je poremećen. HPO se zalaže da se Igre održe u regularnim uvijetima za sve sportaše imajući u vidu prvenstveno očuvanje zdravlja sportaša i svih sudionika Igara. To su kriteriji o kojima domaćin Igara zasigurno mora voditi računa", poručio je predsjednik HPO-a.


Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je u nedjelju objavio kako podržava odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se u sljedeća četiri tjedana donese konačna odluka o sudbini Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.


"Ljudski je život važniji od bilo čega. U ovom je trenutku najvažnije da svi, uključujući sportaše, ostanu kod kuće i pomognu suzbijanju širenja novog koronavirusa u svijetu", kazao je predsjednik IPC-a Andrew Parsons.


Prema IPC-u, četiri su tjedna dovoljna za preispitivanje globalne zdravstvene situacije prije konačne odluke koja se očekuje do 19. travnja.


U nedjelju je održan izvanredni sastanak Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na kojem je zaključeno da će u sljedeća četiri tjedan biti donijeta konačna odluka o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju, a među mogućim scenarijima prvi se put spominje odgoda, dok je utvrđeno kako otkazivanje Igara ne dolazi u obzir.

Izvor: Hina

Ostale novosti Sve novosti