Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.03.2019. | stolni tenis

Šest medalja parastolnotenisača na Otvorenom prvenstvu Italije 2019

U Lignanu danas je završeno Otvoreno parastolnotenisko prvenstvo Italije. Hrvatski parastolnotenisači i parastolnotenisačice su osvojili dva pojedinačna zlata i jedno srebro te u ekipnoj konkurenciji jedno zlato i dvije bronce, odnosno ukupno čak šest odličja.

U kategoriji 3 žene u finalu pojedinačne konkurencije sastale su se hrvatske paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Nakon uzbudljivog meča slavila je Splićanka Anđela Mužinić s 3:2. U kategoriji 10 Velikogoričanka Mirjana Lučić u finalu je savladala Rumunjku Tepeleu Jolanu Moniku SA 3:0.

U ekipnoj konkurenciji kategoriji 3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su lagano prošle grupu da bi potom u polufinalu pobijedeile ekipu Tajlanda sa 2:0 Prvo su sa 3:0 pobijedile par Asayut Ararat i Wararitdamrongul Pattaravadeu a zatim je Anđela Mužini pobjedom od 3:0 odvela ekipu u finale.

U finalu sa Italijom Anđela i Helena su pobijedili par Brunelli Michela i Giaada Rossi s 3:0. Anđela Mužinić je pobjedom nad Giadom Rossi s 3:1 osigurala našoj ekipi zlato.

U kategoriji 4-5 Zaprešinčanka Jelena Šišić je u ekipi s Talijankom Ragazini osvojila treće mjesto, izgubivši od ekipe Tajlanda Jan-ON i Sringam s 0:2.

Tomislav Špalj je igrao je u ekipi s Rusom Aleksandrom Sokolovim osvojivši brončanu medalju, nakon poraza od ekipe Slovačke sa 0:2.

Prema izborniku Emili Gubici "Ukupan dojam je da su na ovom turniru naši igrači pokazali da su već sada u dobroj pripremljenosti za predstojeća natjecanja. S obzirom da je turnir u Lignanu bio prvi kvalifikacijski turnir koji se boduje za odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiu, kandidati za odlazak su postigli dobre rezultate.", zaključio je Gubica.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Lignanu, Italija sudjelovalo je 340 igrača iz 34 države, a hrvatske boje branilo je 11 parastolnotenisačica i parastolnotenisača.

Glasnogovornik:

Darko Matić,v.r.

Ostale novosti Sve novosti