Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
29.11.2019. | paraolimpijske igre

Tokio 2020: Mjere protiv ljetnih vrućina

Organizacijski odbor (Para)olimpijskih igara koristit će holistički pristup u borbi protiv vrućine i visoke razine vlage u zraku koja će biti prisutna tijekom ljetnih mjeseci u Tokiju. S ciljem da smanji negativne posljedice vrućine, Odbor je pokrenuo "Tokio 2020 Cooling Project" - skup inicijativa koje su usmjerene na sigurnost i zdravlje sportaša, gledatelja, službenih osoba i volontera.

S obzirom na to da su u glavnom japanskom gradu Tokiju tijekom ljetnih mjeseci prisutne visoke temperature i vlaga u zraku, Organizacijski odbor odlučio je dodatno poraditi na protumjerama. Tako je pokrenut "Tokio 2020 Cooling project" - programska inicijativa koja je ujedinila 13 pri pokretanju, a trenutno se brojka popela na 24 tvrtke sa zajedničkim ciljem.

Organizacijski odbor tim je projektom okupio tvrtke iz različitih branši te se odvažio na holistički pristup u rješavanju problema. Tijekom ljeta, svaka tvrtka dala je svoj doprinos i prijedlog rješenja u borbi protiv vrućina. Konkretno, dio tvrtki je u suradnji s lokalnim vlastima ugradio rashladne uređaje koji ispuštaju sitne kapljice vode, dok su druge pak ponudile posebno dizajnirane smrznute proizvode koji će se posluživati tijekom natjecanja.

Nakon analize pojedinačnih rješenja, zaključeno je da nisu rezultirale očekivanim ishodima ukoliko se primjenjuju odvojeno. Upravo zato potrebna je koordinacija između različitih tvrtki kako bi se sudionicima Igara pružio nezaboravan doživljaj.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti