Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
14.08.2019. | paraolimpijske igre

Tokyo 2020: Objavljen raspored natjecanja na Paraolimpijskim igrama

Organizacijski odbor Paraolimpijskih igara objavio je raspored natjecanja za PI koje će se održati od 25. kolovoza do 6. rujna 2020. u Tokiju. Na najvećim Igrama dosad nastupit će oko 4350 sportaša iz više od 160 zemalja svijeta. Od noviteta, treba svakako izdvojiti uvođenje badmintona i para taekwondo-a na program PI.

Natjecanja će se održavati svaki dan izuzev 25. kolovoza kad je predviđena ceremonija otvaranja Igara. U 12 dana natjecanja sportaši će se boriti za 540 zlatnih medalja u 22 različita sporta.

Dan nakon ceremonije otvaranja, parasportaši započinju borbe za odličja u biciklizmu, plivanju i mačevanju u kolicima. Kako bude išao tijek PI, tako će se i povećavati broj natjecanja. U svoje kalendare bi svakako trebali zapisati 30.8. Na taj dan bit će dodijeljene čak 73 zlatne medalje, što je najveći broj medalja u jednom danu PI za koje će se sportaši nadmetati. Od potencijalnih hrvatskih kandidata za Tokio 2020. na taj dan mogli bismo navijati za naše atletičare, plivače i judašice. Zanimljiv je i podatak da se tradicionalno najpraćenija natjecanja u atletici i plivanju odvijaju kroz 10 od mogućih 12 dana trajanja PI. S druge strane, parataekwondo i badminton kao novouvršteni sportovi ostvarit će svoje premijerne nastupe tijekom pet dana 9. mjeseca.

Raspored natjecanja možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://tokyo2020.org/en/games/schedule/paralympic/

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti