Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
20.01.2020. | općenito

Ususret proglašenju najsupješnijih sportaša 2019. godine

30. siječnja 2020. godine održat će se svečanost Hrvatskog Paraolimpijskog sporta i proglašenje najuspješnijih sportaša hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2019. godinu.

Ususret proglašenju provest ćemo Vas kroz najveće sportske rezultate 2019. godine u paraolimpijskim sportovima.

Sveukupan broj osvojenih medalja na međunarodnim natjecanjima svih razina u 2019. godini je 412 medalja od čega je 187 zlata, 130 srebra i 95 bronca.

Na Svjetskim prvenstvima u plivanju, atletici, parataekwondo i u neparaolimpijskom sportu šahu osvojena su dva zlata, dva srebra i šest bronci odnosno 10 medalja sveukupno.

Na europskim prvenstvima u judu, paratriatlonu, stolnom tenisu, parataekwondo te u neparaolimpijskim sportovima obaranju ruke i kuglanju osvojili 12 zlata, 6 srebra i 10 bronci, odnosno 28 medalja.

Na svjetskim kupovima u snowboardu i alpskom skijanju osvojili smo ukupno 6 medalja od čega su dva zlata, dva srebra i dvije bronce dok smo na europskom kupu u alpskom skijanju osvojili jedno zlato.

U 2019. godini oborena su tri europska rekorda u atletici te dva svjetskom rekorda.

Najveća vijest od svih je da su se plasmanima na Svjetskim prvenstvima u plivanju, atletici i parataekwondou 6 sportaša plasirali na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Plivač Dino Sinovčić, taekwondaš Ivan Mikulić te atletičari Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Mikela Ristoski i Matija Sloup.

Od 2020. godine očekuju se još bolji rezultati kao i sjajni nastupi na Paraolimpijskim igrama u Tokiju-

Ostale novosti Sve novosti