Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
06.08.2019. | atletika

WPA SP JUNIORI NOTTWIL 2019: Hrvatski atletičari osvojili 8 medalja

U švicarskom Nottwilu završilo je 2. Svjetsko paraatletskom juniorsko prvenstvo na kojemu su hrvatski predstavnici osvojili dva zlata, pet srebra i jednu broncu

Petra Štruklec, članica AKOSI Agram iz Zagreba, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji F40/41 u bacanju diska s rezultatom 12.02 m, a svoje drugo srebro Petra je osvojila u kugli s daljinom od 4.96m.

U disku Dominik Počekal, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice, osvojio je zlato u kategoriji F52-57 s rezultatom 25,24 m dok je Luka Bukša, član AKOSI Spektar iz Pule, osvojio srebro s 22,80 m. U kugli je Luka Bukša s rezultatom 7,03 m (456 bodova) osvojio zlato, a srebro je pripalo Dominiku Počekalu sa 7,87 m (401 bod).

U kategoriji F42-46/61-64 Erik Fabian Kaurin član AKOSI Odisej iz Kutine je s 10,50 m osvojio srebrnu medalju. U svom posljednjem nastupu Luka Bukša u koplju s daljinom od 16,18 m osvojio je svoje treće odličje brončanog sjaja.

Hrvatski najuspješniji paraatletičar na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu 18-to godišnji Luka Bukša nije krio svoje zadovoljstvo: "U para sportu sam aktivan već šest godina. Prvo sam se bavio plivanjem, a sada sam puni sportski uspijehostvario ovih dana u atletici osvajanjem kompleta medalja. Izuzetno sam zadovoljan da sam u sva tri nastupa osvajao medalje, samo mi je ostao mali žal što nisam u disku bolje bacio spravu, a za to je možda bilo krivo lošiji vremenski uvjeti. Ono što me raduje da ću za dvije godine zasigurno, uz pomoć svoje trenerice Katje Kukec, podignuti svoje rezultate i tako možda pokucati i na vrata seniorske reprezentacije", zaključio je Bukša.

Dominik Počekal, kojemu je ovo posljednje natjecanje u juniorskoj kategoriji, izjavio je:

"Za Nottwil me doista vežu lijepe uspomene.Svoje prve svjetske medalje osvojio sam ovdje i prije dvije godine također u disku i kugli.Svakako sam zadovoljan svojim nastupom.Nije lako biti zlatni ili srebreni u takvoj konkurenciji. Zadovoljan sam što sam u svojoj lošijoj disciplini, a to je koplje, popravio svoj osobni rekord za puna dva metra. Sada me očekuje još više napornog treniranja ne bi li se uspio dokazati i u seniorskoj kategoriji, te jednog dana postati hrvatskim paraolimpijcem", zaključio je Počekal.

U Nottwilu, poznatom švicarskom Centru za paraplegiju, nadmetalo se 350 sportaša iz 40 zemalja, a hrvatski mladi paraatletičari s osvojenih osam medalja ukupno su zauzeli 13. mjesto.

Darko Matić,

Glasnogovornik HPO-a

Foto: Luc Percival, i FB HASOSI-a

Ostale novosti Sve novosti