Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
10.10.2019. | streljaštvo

WSPS Svjetsko prvenstvo u streljaštvu 2019: 3 hrvatska predstavnika

Od 9. do 19. listopada 2019. u Sydneyu održava se Svjetsko prvenstvo u parastreljaštvu. Domaćini će ugostiti čak 58 država. Hrvatske boje branit će Damir Bošnjak, Sanja Soldo i Rudolf Petrović

Bjelovarčanin Damir Bošnjak, hrvatski paraolimpijac i osvajač brončane medalje na europskom prvenstvu prije dvije godine u disciplini 10 m zračni pištolj, ističe: "U kolovozu sam odradio pripremno natjecanje u Novom Sadu. U rujnu smo tjedan dana u solinskoj streljani "Dalmacija cement" odradili pripreme. U Sydney putujem u dobroj formi i očekujem ulazak barem u jedno finale, a onda u finalu borbu za medalju. Od disciplina od kojih najviše očekujem je malokalibarski pištolj na 25m i na 10m zračni pištolj. Kako će se kvote za PI Tokyo najvjerojatnije djeliti u finalima, izuzetno je važno ući u finale jedne od ovih disciplina i izborit se za kvotu koja bi me odvela na moje četvrte Paraolimpijske igre" izjavio je Damir Bošnjak.

Izbornik Tomislav Lazić naglašava: "Na Svjetsko prvenstvo u Sydneyu, putuje u ovom trenutku najjači sastav reprezentacije. Pripreme su strijelci odrađivali sukladno svojim mogućnostima i vremenu koje su imali na raspolaganju, ali to nije nikakva novost niti okolnost koja bi stvarala problem. Svo troje parastrijelaca ima realne šanse za osvajanje kvota za Tokyo 2020. na ovom Svjetskom prvenstvu iako to neće biti zadnja šansa za osvajanje kvota jer je slijedeće godine na rasporedu još jedan Svjetski kup na kojem će se osvajati posljednje kvote. Realno je za očekivati da Hrvatska nastavi tradiciju nastupa na Paraolimpijskim igrama unatoč promjeni sustava kvalificiranja koje su nastupile nakon Londona 2012 i taj se sustav koristio za PI Rio 2016, a radi se o sustavu u kojem na Paraolimpijske igre odlaze najbolji strijelci Svijeta. Prognozirati bilo kakav rezultat u parastreljaštvu je izuzetno teško. Svaki od reprezentativaca je motiviran, fokusiran i željan ostvarenja svojih najboljih rezultata. Da tome nije tako ne bi mogli proći sustav odabira reprezentacije, kao niti ostvariti pravo na nastup na Svjetskom prvenstvu", zaključio je izbornik Lazić.

Damir Bošnjak nastupit će u zračnom pištolju, u malokalibarskom pištolju i u Mixed Team-u sa Sanjom Soldom u zračnom pištolju. Sanja Soldo nadmetat će se u zračnom pištolju i u malokalibarskom pištolju. Treći hrvatski reprezentativac, Rudolf Petrović natjecat će se u zračnoj pušci ležeći i na 50m u malokalibarskoj pušci ležeći.

Darko Matić, glasnogovornik HPO-a

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti