Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
19.07.2021. | paraplivanje

Zagreb open 2021 i 2. Ekipno PH u plivanju 2021

Na bazenima Svetice u Zagrebu okončano nadmetanje na 12. Međunarodnom paraplivačkom natjecanju Zagreb Open 2021 i 2. otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju slavljem paraplivačica i paraplivača članova PK Natatora iz Zagreba .

Ukupno je nastupilo 122 paraplivača iz 13 zemalja, a koji su se nadmetali u 12 discipline.

Uz naše evidentne putnike za Tokijo Dine Sinovčića, Paule Novine i Tomia Brajše nastupili su i paraolimpijci iz Osla Telma Brojg Bjornsdottir, Katarina Draganov iz Srbije, Ilija Atadić iz Crne Gore, Sven Znidaršić Svenšek iz Slovenije.

Izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije Igor Berislavić prvo je ocjenio natjecanje: "Prvo bih želio pohvaliti izvanrednu organizaciju. S obzirom da smo prije nepuna dva tjedna dobili informaciju da će se na natjecanju provest postupak međunarodne klasifikacije trud svih ljudi morao je biti izuzetan kako bi se sve odvilo u skladu sa propisanim pravilima i mjerama. Devetero naših plivača je klasificirano i time smo riješili jedan od velikih problema Hrvatskog paraplivanja proteklih godina. Prije svega bi istaknuo odlične rezultate naše mlade perspektivne plivačice Emme Mečić koja je u disciplini 400 metara slobodno isplivala vrijeme koje je bolje od MQS paraolimpijske norme. Naša druga mlada nada Marija Badrov također je pokazala rezultatski napredak te se nadam njenom i Emminom nastupu na svjetskom prvenstvu iduće godine" naglašava Berislavić te se osvrnuo na nastupe hrvatskih paraolimpijaca za Tokijo: "Naši paraolimpijci Dino Sinovčić i Tomi Brajša su se upravo vratili sa napornih priprema u turskoj Antaliji i vidi se da su put i pripreme ostavile traga te su rezultati bili nešto slabiji. Naša najmlađa paraolimpijka Paula Novina je uz nekoliko osobnih rekorda pokazala da je u izvrsnoj formi. Kristijan Vincetić nažalost radi obiteljskih neodgodivih obveza nije mogao nastupiti na ovom natjecanju", zaključio je Berislavić.

U Zagrebu su se nadmetali paraplivači iz 12 zemalja Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Islanda, Južne Afrike, Kazahstana, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Hrvatske. Na 2. otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatskenastupili su paraplivači Plavalnog kluba Branik iz Maribora, Plavalnog kluba Velenje, Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva te 13 hrvatskih klubova iz Plivačkog kluba Zadar, Plivačkog kluba FORCA, Plivačkog kluba Frogo, PKOI Marsonija, Plivačkog kluba Cipal - iz Splita (PK Cipal), Plivačkog kluba Natator iz Zagreba, PK Vidra iz Varaždina, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalija iz Vinkovaca, Plivački klub Mornar iz SSplita, Plivački klub Jadera, Plivački Klub Barutana i Plivački Klub Delfin.

Natjecanje u Zagrebu odobrila je Svjetska paraplivačka federacija (WPS), tako da su se od 14. do 16. srpnja održana međunarodna klasificiranja sportaša koji će nastupiti na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Uspješni organizatori su bili Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski paraplivački savez i Plivački klub Natator uz podršku Grada Zagreba.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti