Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
22.10.2018. | stolni tenis

Anđela Mužinić osvojila desetu medalju na velikim natjecanjima

Sjajno se osjećam jer mi se ostvarila želja da osvojim medalju u pojedinačnoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu - kazala je stolnotenisačica Anđela Mužinić nakon što je na SP-u za osobe s invaliditetom u Celju osvojila broncu.

Sjajno se osjećam jer mi se ostvarila želja da osvojim medalju u pojedinačnoj konkurenciji na svjetskom prvenstvu - kazala je stolnotenisačica Anđela Mužinić nakon što je na SP-u za osobe s invaliditetom u Celju osvojila broncu.

Otkrila je kako je uoči natjecanja bila nervozna i pod stresom.

Prije natjecanja sam bila nervozna i pod stresom. Kvalitetno smo radili i trenirali, znala sam da sam dobra. ali sam to trebala i pokazati - dodala je mlada Splićanka.

Anđelina je to deseta medalja s velikih svjetskih natjecanja. Na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila je ekipno srebro. Zajedno su osvojile i srebro i broncu na svjetskim prvenstvima, te tri zlata i broncu na ekipnim europskim prvenstvima, dok Anđela u ima i dva srebra u pojedinačnoj konkurenciji na europskim prvenstvima.

Sada slijedi kraći odmor od dvorane i stolnog tenisa kako bi riješila neke ispite na fakultetu, a potom kreću pripreme za Europsko prvenstvo koje je iduće godine. Prostora svakako za napredak ima, zaključila je Anđela.

Zadovoljstvo nije skrivala niti njezina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

Prezadovoljna sam jer je konkurencija bila strašna, mislim da je ovo bilo najjače svjetsko prvenstvo u posljednjih 10 godina. Cijeli azijski dio je podigao nivo kvalitete, a mi smo pokazali da ih dobro pratimo. Žestoko smo se pripremali za ovo SP. Svaki mjesec smo odrađivali pripreme sa sparinzima, dovodili smo brojne strane ekipe u Zagreb i sve nam se vratilo u Celju, kazala je Šikoronja Ivančin.

Anđela je sada kompletirala niz medalja, još samo nema medalju u pojedinačnoj konkurenciji na paraolimpijskim igrama, a nadam se kako će nju osvojiti u Tokiju za dvije godine, dodala je Mirela Šikoronja Ivančin.

Na SP-u je nastupilo ukupno petero hrvatskih stolnotenisača. Uz Anđelu u ženskoj konkurenciji su nastupile i Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić, dok su u muškoj konkurenciji nastupili Tomislav Špalj i Pavao Jozić.

Već je velika stvar što smo imali petero predstavnika na svjetskom prvenstvu. U Celju su nastupili igrači iz 52 zemlje, a Hrvatska je po broju sudionika bila u prvoj trećini, kazao je izbornik Emil Gubica naglasivši kako je reprezentacija nastavila niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

Nadam se kako će se niz nastaviti i na europskom prvenstvu, a potom i na POI u Tokiju 2020. godine. Mi se već polako pripremamo za Tokio, imamo kvalitetne igrače, a na vrata reprezentacije kucaju i mladi igrači, dodao je izbornik.

Izvor: HINA

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti