Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
29.08.2018. | atletika

#Berlin2018: Nikada ne treba odustati!

Europsko prvenstvo u atletici, koje se održalo od 20 do 26. kolovoza u Berlinu, završilo je sa sjajnim rezultatima naših sportaša. Od 600 sportaša iz 39 zemalja, Hrvatske boje branilo je 4 atletičarke i 11 atletičara koji su Hrvatskoj donijeli čak 8 medalja - 2 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane. Pročitajte članak i otkrijte što su imali za reći naši osvajači.

Europsko prvenstvo u atletici, koje se održalo od 20 do 26. kolovoza u Berlinu, završilo je sa sjajnim rezultatima naših sportaša. Od 600 sportaša iz 39 zemalja, Hrvatske boje branilo je 4 atletičarke i 11 atletičara koji su Hrvatskoj donijeli čak 8 medalja - 2 zlatne, 2 srebrne i 4 brončanih. Pročitajte članak i otkrijte što su imali za reći naši osvajači.

Matija Sloup, ove je godine osvojio zlato u bacanju kugle, a njegovu izjavu je objavio i Međunarodni paraolimpijski odbor u članku Top 5 citata s Europskog prvenstva.

Ovo je ostvarenje snova. Marljivo sam trenirao 4 godine i napokon sam osvojio svoju prvu veliku zlatnu medalju. Toliko boli, ozljeda, krvi i znoja i na tronu sam - napokon. Kako bi ovo trebao proslaviti zaista ne znam, potpuno sam bez riječi, izjavio je Sloup.

S druge strane, Zoran Talić je već prekaljeni osvajač koji je po treći puta u karijeri osvojio naslov europskog prvaka.

Novi rekord, zlatna medalja - mislim, stvarno sam zadovoljan i sretan. Sada polako krećem i s pripremam za Svjetsko prvenstvu u Dubaiju gdje isto očekujem jednu lijepu medalju zlatnoga sjaja, sa smiješkom je izjavio Talić.

Srebrnu medalju je osvojio Deni Černi koji je svoj osobni rekord popravio za više od 20 centimetara.

Sada je vrijeme za jednu malu pauzu od natjecanja. Svega mjesec dana, a onda krećem s ozbiljnim pripremama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, objasnio je Černi.

Još jednu srebrnu medalju za Hrvatsku je osvojio Ivan Katanušić koji je nahvalio atletsku reprezentaciju i motivirajući duh koji ona ima.

Čitav tim reprezentacije bio je zaista odlično društvo, pozitivan poticaj i zaista mislim da smo vrhunski tim - ljudi i kvalitetnih rezultata, izjavio je Katanušić.

Iako je Mikela Ristoski imala ozljedu, ona nije odustajala te se na kraju ipak izborila za brončanu medalju s Europskog prvenstva.

Stisnula sam zube i došla do bronce. Moja želja je bila osvojiti medalju, a to sam i ostvarila. Mislim da je važno naučiti da baš nikada ne treba odustajati od onoga što volimo, zaključila je Mikela Ristoski.

Još jedna atletičarka osvojila je europsku broncu u Berlinu. Petra Štruklec ima samo 17 godina, a jedan od prvih ciljeva u životu joj je završiti fakultet.

Moj trener mi je najveća podrška, on me je trpio po cijele sate, dane pa i nakon škole. Na prvom mjestu mi je škola, želim završiti fakultet pa se onda početi ozbiljno baviti sportom, izjavila je Petra.

Miljenko Vučić osvojio je broncu, a to mu je druga medalja s Europskih prvenstava.

Mislim da sve mogu zahvaliti treneru koji me trpio ovu sezonu, nadam se da će me trpjeti i sljedeću, pa onda još jednu i još jednu - tko zna do kada, nasmijao se Miljenko Vučić.

Vladimir Gašpar je posljednjega dana natjecanja osvojio još jednu brončanu medalju. Vladimiru je ovo prva veća medalja, a spreman je na još veće izazove u svojoj sportskoj karijeri.

Berlin je bio moje prvo veliko natjecanje u i životu, a tako je bronca i moja prva veća medalja. Sigurno nije i posljednja jer ovo vidim kao odličan početak, a sada je vrijeme da krenem i prema zlatu, izjavio je Vladimir Gašpar.

Tokyo 2020 svečano se otvara za 2 godine, a tako se i naši atletičari moraju početi ozbiljno pripremati. Ne sumnjamo da će nas ponovno iznenaditi sa sjajnim rezultatima i sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju. Kvalitetni rezultati i pozitivna ekipa sigurno su pravi recept za ovako visok broj medalja.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti