Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
27.11.2018. | općenito

Održana donacijska večer Zaklade Paraolimpijac – Godina Zlata vrijedna

U ponedjeljak, 26. studenoga, u Kongresnom centru FORUM Zagreb organizirana je šesta donacijska večera Zaklade Paraolimpijac, ove godine pod nazivom Godina zlata vrijedna.

Večera je već tradicionalno privukla brojne ugledne gospodarstvenike koji su svojim dolaskom podržali hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost hrvatskih paraolimpijaca, ali i svih osoba s invaliditetom.

Ovogodišnja večera, osim svojim značajem, istaknula se i aukcijskim dijelom kupnje fotografija Damira Senčara, a za glazbenu notu Večere pobrinuo se nagrađivani hrvatski pjevač - Giuliano.

Na osam aukcijskih fotografija predstavljeni su paraolimpijci koji su osvojili medalje na Europskim i Svjetskim prvenstvima te Paraolimpijskim igrama u atletici, zimskim sportovima te stolnom tenisu - Dino Sokolović, Dino Sinovčić, Zoran Talić, Anđela Mužinić, Mikela Ristoski, Matija Sloup, Bruno Bošnjak i Miljenko Vučić.

U jedinstvenoj atmosferi Večere, Godina zlata vrijedna, između ostalih, ove su godine uživali i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Keiji Takiguchi i prvi tajnik Veleposlanstva Japana Susumi Kiyosawa, države koja će ugostiti sljedeće Ljetne paraolimpijske igre - Tokyo2020. Među uzvanicima su bili i predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki s kojima Hrvatski paraolimpijski odbor i Zaklada Paraolimpijac njeguju partnerske odnose.

INA je tradicionalno posvećena ulaganju u zajednicu u kojoj djeluje, a posebna nam je čast što već sedmu godinu u kontinuitetu surađujemo s Hrvatskim paraolimpijskim odborom te što smo od početaka održavanja Donacijske večeri Zaklade Paraolimpijac njezin sponzor. Ovom suradnjom želimo podržati naše vrhunske sportaše paraolimpijce u njihovim nevjerojatnim uspjesima u Hrvatskoj, ali i na međunarodnoj razini jer oni nas sve svojim primjerom uče kako u sportu doista ne postoje granice. Jako nam je drago što smo sudjelovali i u Zlatnoj aukciji u sklopu večere te i na taj način pomogli da se poboljšaju materijalni uvjeti u kojima se sportaši pripremaju, izjavio je Ivan Krešić, član Uprave Ine.

Zadovoljstvo nam je što smo šestu godinu zaredom bili dio ove donacijske večere i što smo s našim paraolimpijcima proslavili njihove vrhunske uspjehe. Naši paraolimpijci su oduvijek bili inspiracija Allianzu te nam je čast svake godine sudjelovati u ovom događaju i biti snažna podrška našim paraolimpijcima ali i osobama s invaliditetom da se počnu baviti sportom i pridruže paraolimpijskoj obitelji, izjavila je Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija u Allianz Hrvatska.

Od pokretanja Zaklade krajem 2012. godine, Hrvatski paraolimpijski odbor jednom godišnje organizira tematsku donacijsku večeru na koju se redovito odazivaju predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki među kojima se ističu Allianzi INA. Sva sredstva prikupljena prodajom karata za donacijsku večeru namijenjena su Zakladi Paraolimpijac, koja kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti