Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
10.08.2018. | boćanje cp

BisFed SP u Boćanju CP Liverpol 2018: Hrvatska sa 3 predstavnika

Hrvatska paraboćarska reprezentacija u sastavu Damir Komar, Melisa Osmanović, Damir Juren danas je otputovala u Liverpool, gdje će se od 12. do 18. kolovoza 2018. održati Svjetsko prvenstvo

Hrvatska paraboćarska reprezentacija u sastavu Damir Komar, Melisa Osmanović, Damir Juren danas je otputovala u Liverpool, gdje će se od 12. do 18. kolovoza 2018. održati Svjetsko prvenstvo.

U Liverpoolu nadmetati će se 190 paraboćara iz 33 države u 7 kategorija, 4 pojedinačne i 3 ekipne, a Hrvatska će imati predstavnike u BC4 kategoriji, i pojedinačno i u paru.

U pojedinačnoj konkurenciji BC4 kategorije nastupit će ukupno 32 igrača, podijeljenih u 8 skupina, a iz svake skupine po dvoje najboljih plasirat će se u osminu finala. Ovdje će nas predstavljat naš najbolji Davor Komar, član BKOSIŽ "Istrijana” iz Pule, trenutno 8. svijeta prema rang-listi svjetske paraboćarske organizacije je postavljen za nositelja grupe H, u kojoj će uz njega igrati još i prvak Amerike Eliseu dos Santos iz Brazila, trenutno 9. igrač svijeta, legenda svjetskog boćanja Steve Wilson iz Bermuda, 34) i Nikos Vasilis iz Grčke, 35. Rangirani igrač na svjetu.

"Prvi mi je cilj svakako se plasirati u osminu finala, a potom je sve otvoreno” naglsio je Komar I dodao "Uspjeh sa Svjetskog kupa u portugalskom Povoau početkom srpnja kada sam osvojio zlatnu medalju pobijedvši srebrnog i brončanog s paraolimpijskih igara u Riju, Samuela Andrejčika iz Slovačke, trenutno 6. Igrača svijeta i Pornchoka Larpyena iz Tajlanda, trenutno 2. igrača svijeta, dao mi je još veći poticaj da u proteklih mjesec dana po deset sati mukotrpno dnevno treniram za svjetsko prvenstvo. Pripreme sam odrađivao u Ljubljani, Rovinju I Puli. Želja mi je da se još više približim vodećim boćarima u svojoj kategoriji I tako trasiram svoj odlazak na 17. PI u Tokiju kao prvi hrvatski boćar s invaliditetom koji bi nastupio na paraolimpijskim igrama” izjavio je Davor Komar uoči odlaska za Liverpool.

Svoju prvu utakmicu Davor će igrati u nedjelj u 10:15 po lokalnom vremenu, protiv Vasilisa, a istoga dana u 16:30 na rasporedu je i utakmica protiv Wilsona. Utakmica protiv Dos Santosa je u ponedjeljak u 12:45, u utorak su na rasporedu utakmice osmine i četvrt finala, dok se polufinala i utakmice za medalje igraju u srijedu.

U četvrtak, 16. kolovoza, započinje natjecanje parova. 16 parova podijeljeno je u 4 skupine, a naš par, u kojemu uz Davora igraju i njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te Damir Juren iz BK OSI DDZ "Željko Klepač” - URIHO, a koji je trenutno 12. na Svjetskoj rang-listi, nadmetati će se u skupinu D, zajedno s dvostrukim paraolimpijskim pobjednicima (Peking 2008 i London 2012), aktualnim prvacima Amerike i vlasnicima srebra iz Rija, Brazilom (trenutno 5. na svjetskoj rang-listi), aktualnim viceprvacima Amerike, Kolumbijom (4.) te brončanima s prvenstva Azije, Kinom (13.).

Prvu utakmicu naš par igra u četvrtak u 10:00 protiv Brazila, a istog dana u 13:30 na rasporedu je i utakmica protiv Kolumbije. U petak u 9:00 igra se protiv Kine, a istog dana u popodnevnim satima na rasporedu su i četvrtfinala i polufinala, dok se u subotu igraju samo utakmice za medalje.

Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu po mnogočemu je zasad jedinstveno, Spomenimo samo dvije takve stvari - ovo je prvo natjecanje u boćanju za osobe s invaliditetom za koje se prodaju ulaznice (i kažu da prodaja ide jako dobro) te prvo natjecanje koje će prenositi televizija. Naime, organizatori su s BBC-jem dogovorili prijenos po jedne utakmice u svakom terminu, a prijenos će se moći pratiti i na web-stranici BBC sport, njihovoj aplikaciji i partnerskim televizijama.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti