Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
10.08.2018. | boćanje cp

Svjetsko prvenstvo u boćanju u brojevima

Davor Komar, Melisa Osmanović i Damir Juren predstavljat će hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u boćanju koje se službeno otvara u nedjelju, 12. kolovoza, u Liverpoolu u Velikoj Britaniji. Pročitajte članak i otkrijte broje koje morate znati o nadolazećem Prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo u boćanju služeno se otvara u nedjelju, 12. kolovoza u Liverpoolu u Velikoj Britaniji, a mi vam donosimo nekoliko brojeva koje trebate znati:

190 sportaša će se natjecati na Prvenstvu u Liverpoolu.

33 zemlje će biti zastupljene.

10 sportaša iz zemlje domaćina natjecat će se na Svjetskom prvenstvu.

2016. - Godina održavanja posljednjeg Svjetskog prvenstva. U sklopu prvenstva bila su samo pojedinačna natjecanja, a posljednje Prvenstvo na kojem su bila zastupljena pojedinačna i timska natjecanja održalo se u 2014. godine u Kini.

11 osvajača medalje na Paraolimpijskim igara u Riju 2016. godine borit će se za medalje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

1 - Jeong je jedini sportaš koji drži oba paraolimpijska i svjetska naslova, a od nedjelja se ponovno bori za naslov svjetskog prvaka u Liverpoolu.

6 - Broj kugli s kojima svaki sportaš / tim igra. Postoji šest plavih i šest crvenih kuglica.

7 sportaša je na listi Ones to Watch Međunarodnog paraolimpijskog odbora koja je objavljena prije početka Svjetskog prvenstva u Liverpoolu 2018. godine.

Već u nedjelju počinje pojedinačni dio natjecanja, na kojem će nas predstavljati Davor Komar koji je trenutno 8. igrač svijeta. U četvrtak, 16. kolovoza, počinje natjecanje u parovima u kojem će svoje boćarske vještine pokazati Davor Komar, Melisa Osmanović i Damir Juren.

Po jednu utakmicu iz svakog termina prenosit će BBC Sport na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti