Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
29.11.2013. | općenito

Donacijskom večerom proslavljen prvi rođendan zaklade Paraolimpijac

Vrhunac večeri bila je aukcija fotografija naših najboljih paraolimpijaca

Zaklada Paraolimpijac proslavila je prvi rođendan Donacijskom večerom u restoranu Dobra Vina. Posebno je zanimljivo bilo na aukciji fotografija naših slavnih paraolimpijaca iz izložbe "Snaga paraolimpizma" Damira Senčara, dobitnika brojnih međunarodnih nagrada i prestižne Paralympic Media Award for Photography za najuspješniju fotografiju snimljenu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Slavljeničku večer koju su vodili Tamara Loos i Boris Mirković uveličali su mnogi visoki uzvanici i predstavnici društvenog života. Od samog početka aukcije bila je vidljivo veliko uzbuđenje među kandidatima za kupnju fotografija. Bilo je to nadmetanje dostojno velike sportske arene. Sve su fotografije na kraju našle svog novog vlasnika, a najveću cijenu od 2100 kuna postigla je fotografija naše stolnoteniske heroine i ovogodišnje europske prvakinje Anđele Mužinić. Fotografija njezinog nastupa s Paraolimpijskih igara u Londonu otišla je u ruke predstavnika tvrtke Uriho. Vjerni partner Hrvatskog paraolimpijskog odbora Allianz osiguranje će obogatiti svoje službene prostorije s čak pet fotografija paraolimpijaca, kupljenih na sinoćnjoj aukciji.

Ana Sršen, jedna od naših najslavnijih paraolimpijki i članicu Upravnog odbora Zaklade, imala je sinoć puno razloga za sreću. Njezin plivački klub "Natator" koji okuplja preko 200 zagrebačkih mališana s invaliditetom već sada u svojim redovima već ima perspektivne sportaše koji će zasigurno u bliskoj budućnosti biti korisnici sredstava Zaklade." Vjerujem kako će sredstva koja prikupimo donacijama uistinu pomoći svim našim mladim sportašima s invaliditetom u afirmaciji i putu prema velikim rezultatima " - istaknula je Sršen.

Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Zaklade Paraolimpijac, imao je čast dodijeliti prve donacije za sportaše s invaliditetom. Zadovoljstvo da "probije led" imao je naš proslavljeni atletičar i paraolimpijac Vedran Lozanov, koji će sredstva iskoristiti u financiranju troškova studiranja. "Veliko hvala Zakladi na dodijeljenim sredstvima. Nadam se da ću svojim primjerom utjecati i na ostale kolege sportaše da se uz uspješnu sportsku karijeru društvu nametnu i na akademskoj razini, jer obrazovanje smatram jednim od ključnih faktora u razvoju vrhunskih sportaša".

Dejan Ačimović član je Upravnog odbora Zaklade i redatelj dokumentarnog filma o Darku Kralju, prvom hrvatskom sportašu sa zlatnom paraolimpijskom medaljom. Siguran je kako u mladim sportašima s invaliditetom leži novi paraolimpijski pobjednik. "Smatram se privilegiranim jer sam imao priliku raditi s jedinim sportašem koji je na paraolimpijskim igrama čak pet puta u jednom danu rušio svjetski rekord. On je također veliki uzor djeci i mladima, kojima moramo otvoriti put prema uspjehu i pružiti im šansu kako bih jednoga dana neke od njih mogli gledati na paraolimpijskom postolju" - izjavio je Ačimović.

Zaklada Paraolimpijac osnovana je 2012. kako bi vrhunskim sportašima s invaliditetom omogućila poboljšanje njihovih vještina i osigurala materijalne uvjete koje ima i svaki sportaš bez invaliditeta. Cilj je Zaklade prikupiti sredstva kako bi se obogatili i proširili živote osoba s invaliditetom i omogućili im da iskuse brojne prednosti sporta.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti