Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.10.2017. | općenito

EYPG Genova 2017: Hrvatska osvojila 17 medalja

U Genovi su od 09 do 15. listopada održane Europske igre mladih za sportaše s invalidtetom. Hrvatska je imala uspješan nastup s ukupno 28 sportaša u atletici, plivanju, stolnom tenisu, judu i boćanju CP. U ukupno poretku medalja Hrvatska je zazela 5 mjesto. Osvojeno je ukupno 5 zlatih, 5 srebrnih i 7 brončanih medalja.

U Genovi, Italija od 09 do 15.10. održane su Europske igre mladih za sportaše s invalidtetom.

Hrvatska je imala uspješan nastup s ukupno 28 sportaša u atletici, plivanju, stolnom tenisu, judu i boćanju CP. U ukupno poretku medalja Hrvatska je zazela 5 mjesto. Osvojeno 5 zlatih, 5 srebrnih i 7 brončanih medalja.

Medalje su osvojili

Atletičari:

Dominik Počekal i Petra Štruklec izvrsnim su nastupima osvojili po dva zlata (jedno u bacanju kugle te jedno u bacanju diska), u kategoriji do 18 godina. Zlatno odličje osvojio je i Matej Kačmarčik u bacanju diska u kategoriji do 20 godina, dok je u disciplini macanja kugle Matej osvojio srebrno odličje. Drugo srebrno odličje osvojio je Erik Fabian Kaurin u disciplini bacanja diska.

Boćanje CP:

U boćanju kategorije BC2 Luka Wagner osvojio je srebrenu, a brončanu medalju osvojio je Ivan Svibovec, dok je u BC4 kategoriji Katarina Strunjak bila brončana.

Judo slijepi i slabovidni:

U judu je Jelena Brešković osvojila srebernu medalju

Plivanje:

Ana Majsec u disciplini 400 m slobodno s vremenom od 6:32.77 osvojila je srebrenu medalju. Sa osobnim rekordima brončane su bile Paula Novina u disciplini 400 metara slobodno i Martina Crkvenac 100 delfin. Takodjer Martina Crkvenac osvojila je brončanu medalju na 100 m prsno.

Stolni tenis:

U stolnom tenisu Marija Martinović izgubivši u polufinalu od talijanke Giada Rossi 0-3 osvojila je brončanu medalju.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti