Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
26.12.2017. | općenito

Još jedna uspješna sportska godina je iza nas!

Za sam kraj 2017. godine pripremili smo vam presjek ovogodišnjih uspjeha naših sportaša koji su osvojili ogroman broj medalja na brojnim sportskim natjecanjima diljem svijeta. Hrvatski sportaši s invaliditetom su u sklopu programskih aktivnosti HPO-a nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih.

Za sam kraj 2017. godine pripremili smo vam presjek ovogodišnjih uspjeha naših sportaša koji su osvojili ogroman broj medalja na brojnim sportskim natjecanjima diljem svijeta.

Hrvatski sportaši s invaliditetom su u sklopu programskih aktivnosti HPO-a nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih.

Na Europskim prvenstvima u 2017. osvojeno je ukupno 19 medalja od toga 6 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih i to u sljedećim sportovima: IBSA kuglanje, parataekwondo, IBSA judo i stolni tenis.

Na Svjetskim prvenstvima u 2017. osvojeno je ukupno 18 medalja od toga 3 zlatne, 10 srebrnih i 5 brončanih u atletici, IPCA šahu, parataekwondou, plivanju, sportskom ribolovu i stolnom tenisu.

Na Europskim igrama mladih osvojeno je ukupno 17 medalja od toga 5 zlatnih, 5 srebrnih i 7 brončanih u boćanju CP, stolnom tenisu, atletici, plivanju, IBSA judo što je u ukupnom poretku Hrvatsku svrstalo na 5. mjesto po broju osvojenih medalja od ukupno 24 zemlje.

Na IWAS Svjetskim igrama osvojeno je ukupno 26 medalja od toga 8 zlatnih, 8 srebrnih i 10 brončanih u atletici, plivanju, parataekwondou i stolnom tenisu.

Neke od najvrijednijih rezultata iz 2017. ostvarili su Ivan Mikulić koji je drugim mjestima na Svjetskom i Europskom prvenstvu još jednom pokazao kako će biti naša velika uzdanica u parataekwondou na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020, te Mikela Ristoski koja je u protekloj godini postala Svjetska prvakinja najboljim skokom sezone. Svojim nastupima su nas posebno obradovale i stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, nove europske prvakinje i viceprvakinje svijeta sa prvenstva u Bratislavi u ekipnoj konkurenciji.

Možemo biti ponosni i na 2 velika natjecanja u povijesti organizacije HPO-a u 2017., Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u Poreču i Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku, koja su okupila vrhunske sportaše iz svih kutaka svijeta.

Presretni smo uspjesima koje su ostvarili naši sportaši, a još više se divimo medaljama koje su nam donijeli kući da nam budu na ponos. Nakon završetka ove sjajne 2017. godine očekujemo još više uspjeha u nadolazećoj godini u kojoj će svi sportaši dati najbolje od sebe, a posebice na najvažnijem sportskom događaju u 2018. godini - Zimskim paraolimpijskim igrama u PyeongChangu.

Izvor: HPO
Ostale novosti Sve novosti