Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
24.04.2018. | općenito

Međunarodni paraolimpijski odbor pokreće recenziju

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC), po prvi puta nakon 2004. godine, pokreće opsežnu recenziju svojih struktura upravljanja s ciljem jačanja svog položaja kao vodeće svjetske sportske organizacije. Svrha recenzije je procjena struktura donošenja odluka unutar IPC-a te davanje preporuka za promjene u ustavu, pravilima i aktima IPC-a.

Za provođenje recenzije, Upravni odbor IPC-a imenovao je radnu skupinu pod vodstvom potpredsjednika IPC-a Duanea Kalea. Grupa od osmero stručnjaka započet će svoj rad u svibnju te je sastavljena od predstavnika regija, kao i sportaša i sportskih predstavnika. U timu je i nezavisna stručnjakinja za sportski menadžment i sportska odvjetnica Maria Clarke koja će djelovati kao potpredsjednica skupine.

Andrew Parsons, kao predsjednik IPC-a, ima snažnu viziju u poboljšanju struktura IPC-a kao vodeće svjetske paraolimpijske organizacije.

Kada sam izabran za predsjednika IPC-a, obvezao sam se da ću stvoriti organizaciju koja će u potpunosti otključati potencijale paraolimpijskog pokreta. Da bi se to postiglo, od vitalne je važnosti da IPC ima najbolje i najsuvremenije strukture upravljanja sportom kako bi bio kvalitetno pozicioniran za daljnji razvoj i rast u narednim godinama, izjavio je Andrew Parsons.

Voditelj skupine, Duane Kale, objašnjava važnost ove recenzije koja će se orijentirati prema jačanju paraolimpijskog sporta uz otvorenost i odgovornost.

Ova recenzija upravljanja nadilazit će pitanja struktura, integriteta i etičkih standarda kako bi uključila druge principe kvalitetnog upravljanja, poput otvorenosti i odgovornosti. Imamo odgovornost prema članovima IPC-a i prema svim sportašima s invaliditetom koji služe za jačanje IPC-ove pozicije kao snažne i ugledne sportske organizacije, dodao je Duane Kale, potpredsjednik IPC-a.

Radna skupina započet će svoj rad u svibnju, a predloženi okvir za analizu upravljanja predstavit će se članovima IPC-a u rujanskom okupljanju u Madridu. Ako skupina dođe do preporuka oko bilo kakvih ustavnih izmjena, njihovo predstavljanje predviđeno je na Generalnoj skupštini IPC-a 2019. godine.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti