Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
18.12.2018. | boćanje cp

World Open, Dubai 2018: Davor Komar osvojio četvrto mjesto

Danas je u Dubaiju Davor Komar osvojio četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom.

Nakon što je suvereno pomeo konkurenciju u C grupi bez poraza s tri pobjede, u četvrtfinalnom meču, Davor Komar je igrao protiv 18. igrača sa Svjetske rang liste Yuk Wing Leunga iz Hong Konga. U jednom izvrsnom i dramatičnom susretu punom rezultatskih preokreta, Davor je bio maestralan i ostvario tijesnu ali zasluženu 4:3 pobjedu.

U polufinalu je igrao protiv izvrsne igračice iz Hong Konga Wai Yan Vivian Lau u također neizvjesnom meču izgubio je od bolje i spretnije sa 5:3.

U meču za 3.mjesto Davor je odigrao loše i time olakšao suparniku iz Južne Koreje (11.igrač sa Svjetske rang liste) Hyeon Seok Seo dobio je meč s dominantnih 7:0. Davor nije uspio parirati i nije bio na vrhunskoj razini dadobije meč.

Sutra u četvrtak na rasporedu su nadmetanja parova, a hrvatske boje brane Davor Komar I Melisa Osmanović te rezerva Damir Juren.

O jačini konkurencije u BC4 kategoriji, u kojoj će nastupiti i naš par, najbolje govori to što će na ovom turniru nastupiti sva četiri prvoplasirana para sa Svjetskog prvenstva održanog u kolovozu u Liverpoolu - svjetski prvak Slovačka, viceprvak Tajland, trećeplasirani Hong Kong i četvrtoplasirana Njemačka. Naš par, koji se, trenutno, na svjetskoj rang listi nalazi na 13. mjestu, igrat će u skupini B, u kojoj su još Slovačka, Tajland, Južna Koreja i Irak. U polufinale će se plasirati po dva najbolja para iz svake skupine.

U Dubajiu, za nove bodove svjetske rang liste koje će trasirati put na paraolimpijske igre bore se 107 igračica i igrača iz 23 zemlje.

Ostale novosti Sve novosti