Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
17.12.2018. | para taekwondo

Rivalstvo Mikulića i Medella obilježilo Para Taekwondo godinu

U 2018. godini održala su se četiri velika natjecanja Para Taekwondo-a u čija finala je ušao i mladi Ivan Mikulić čije je sportsko nadmetanje sa suparnikom Medellom obilježilo ovu taekwondo godinu.

Ivan Mikulić i Amerikanac Evan Medell neprestano su se susretali na raznim prvenstvima gdje su se međusobno pobjeđivali.

Nisam s njim bio baš u kontaktu. Tek nedavno smo se zapravo upoznali i čini mi se kao dobar čovjek i sportaš. Zaista je kvalitetan i trudi da uspije i igra pošteno, izjavio je Ivan Mikulić.

Medell je bio bolji od Mikulića na African Open-u dok je Mikulić pobijedio Medella na domaćem terenu na Pan American finalu.

Mislim da sam bolji sportaš od njega i po tehnici i po samoj borbi, a i imam više iskustva. Iako to zaista nekada nema veze s ničime, recimo ipak nisam osvojio medalju na Europskom prvenstvu za koju su svi mislili da već imam oko vrata. Teško je držati konstantu i puno toga ovisi o trenutku i danu. Također, na svakom natjecanju treneri me snimaju pa pronalaze slabe točke, pa na sljedeće natjecanje uvijek moram doći s novim potezima i trikovima u rukavu, istaknuo je Ivan.

Ostala je još samo jedna godina za prikupljanje bodova za kvalifikacije na Tokyo2020. Borba za medalje i bodove bit će zasigurno još žešća u 2019. godini.

U novoj godini je Svjetsko prvenstvo koje je ključno za skupljanje bodova za nadolazeće Igre. Uglavnom se pripremam za to i nadam se najboljem ishodu, a držim fige za medalju. Cilj mi je plasman na Igre i vjerujem da ću to izboriti. Velika je stvar plasirati se na Igre, a osvojiti medalju bilo bi ostvarenje snova, zaključio je Mikulić.

Ivan Mikulić trenutno drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi, a prvo natjecanje na kojem će pokazati svoje istrenirane vještine upravo je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u prvoj polovici 2019. godine.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti