Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
23.09.2018. | stolni tenis

Otvoreno prvenstvo Češke 2018: Uspješan nastup reprezentacije

U Češkoj Ostravi danas je završilo natjecanje na Međunarodnom parastolnoteniskom turniru. Naše stolnotenisačice i stolnotenisači osvojili su tri zlata, srebro i dve bronce. U Ostravi od 19. do 22. rujna nadmetalo se preko 300 natjecatelja iz 35 zemalja, a hrvatske boje branili su u kategorija 3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, kategorija 4 Jelena Šišić, kategorija 2 Nikola Brlenič i Damir Vuković, kategorija 3 Nino Baša, kategorija 4 Tomislav Špalj, kategorija 6 Vjekoslav Gregorović i u kategorija 7 Pavao Jozić.

U pojedinačnom djelu natjecanja do zlata je došao u kategoriji 4 Tomislav Špalj savladavši Slovaka Borisa Travničeka s 3:2. Drugo hrvatsko zlato osvojio je Samoborac Pavao Jozić kategorije 7. pobjedivši Šveđanina Hanssona Jonasoma s 3:1. Brončana odličja osvojili su u kategoriji 6. Vjekoslav Gregorović izgubivši od Japanca Kazuki Shichino s 0:3 te u kategoriji 2-3 Anđela Mužinić izgubivši od Južnokorejanke Yoon Jiyu s 1:3.

Mladi Pavao Jozić nije krio svoje zadovoljstvo zlatnom medaljom: "Nakon što sam uspješno prošao grupu bez poraza, te zabilježio pobjede u osmini i četvrtfinalu,, u polufinalu me je čekao nositelj moje kategorije Slovak Miroslav Jambor kojeg sam uvjerljivo dobio s 3:0. U finalu sam se po treći put susreo s Šveđaninom Hansson Jonasom i zabilježio treću pobjedu. Jonasom mi nije bio velika nepoznanica. No, nije nimalo bilo lako, jer smo odigrali doista odličan meč" izjavio je Pavao Jozić te dodao"Za svjetsko pojedinačno prvenstvo koje me očekuje za tri tjedna u slovenskom Celju intezivno sam se pripremao od lipnja, ali mogu slobodno reči i cjelu ovu godinu. Kako sam rekategoriziran i ove godine prešao iz "šestice" u "sedmicu" konkurencija je daleko jača, igra se brži stolni tenis tako da iako izgleda pomalo prozaično, doista ću ostaviti srce na terenu kako bih došao do četvrtfinala, a potom je sve moguće", zaključio je 23-to godišnji Pavao Jozić.

U ekipnom djelu natjecanja u kategoriji 2.-5. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su srebro izgubivši od ekipe Južne Koreje s 1:2. U prvom meču koji je igra parova Naše su igračice dobile Korejski par s 3:2. Anđela Mužinić je potom u singlu izgubila od Yung Young s 2:3. Helena Dretar Karić je izgubila od Li Migyu s 2:3. U kategoriji 5 muški Tomislav Špalj je u paru s Belgijcem Brands Bartom iz Belgije osvojio zlato, pobjedom u finalu nad Argentinom od 2:0. Pobjedili su u paru Romera Wliasa i Depengola Maura s 3:2. Potom je Brands Bart pobjedio Romera Elijasa s 3:2.

Ostale novosti Sve novosti