Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
18.12.2015. | općenito

SSGZ: Posebno priznanje paraolimpijcima

Na 40. proglašenju najboljih sportaša Zagreba, održanom u adventskom ambijentu Trga bana Jelačića, Sandra Paović je dobila posebno priznanje Sportskog saveza Grada Zagreba za najuspješniju sportašicu s invaliditetom. Priznanje su zaslužili i Petra Deša, Branimir Budetić, Stjepan Đunđek te Laura Štefanac.

Bila je ovo još jedna sjajna godina za Sandru Paović, aktualnu svjetsku i europsku prvakinju klase 6. Nakon tri godine natjecanja u paraolimpijskom stolnom tenisu jedna je od najvećih zvijezda Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. Bit će joj to prve Paraolimpijske igre. U Pekingu je 2008. nastupila na Olimpijskim igrama, ali je prometna nesreća pola godine kasnije promijenila njen sportski i životni put.

Na 40. proglašenju najboljih sportaša Zagreba, održanom u adventskom ambijentu Trga bana Jelačića, Paović je dobila posebno priznanje Sportskog saveza Grada Zagreba za najuspješniju sportašicu s invaliditetom. Priznanje je zaslužila i svjetska prvakinja i rekorderka u kuglanju za slijepe i slabovidne Petra Deša, svjetski prvak i rekorder u bacanju koplja Branimir Budetić, svjetski prvak i rekorder u kuglanju za slijepe i slabovidne Stjepan Đunđek te Laura Štefanac, osvajačica bronce u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u atletici za gluhe.

Filip Hrgović i Sandra Perković najbolji su sportaši Zagreba, Martin i Valent Sinković najbolja su sportska posada, dok su najbolje ekipe Zagreba u 2015. godini RK Prvo plinarsko društvo Zagreb i ŽKK Medveščak.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti