Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
21.12.2015. | općenito

Sokolović otvorio skijašku sezonu s dvije pobjede

U utrci Europskog kupa u austrijskom Pitztalu Dino Sokolović je ostvario premijernu pobjedu u superkombinaciji. Potom je pobijedio i u slalomskoj utrci Europskog kupa u Kühtai nedaleko od Innsbrucka. S najbrže obje vožnje po treći put je slavio na toj stazi.

U prva četiri ovogodišnja nastupa Dino Sokolović ostvario je dvije pobjede u kategoriji sjedećih skijaša. U utrkama Europskog kupa u austrijskom Pitztalu odvozio je najbrže vrijeme u superkombinaciji što mu je ujedno i premijerna pobjeda u toj disciplini. Potom je pobijedio i u slalomskoj utrci Europskog kupa u Kühtai nedaleko od Innsbrucka. S najbrže obje vožnje po treći put je slavio na toj stazi.

"Jako sam zadovoljan svojim skijanjem. Staza je bila teška i upravo to je išlo u moju korist. Međutim, i dalje sam sebi zamjeram neke detalje. Siguran sam da mogu još bolje i veselim se nastavku sezone", kaže Sokolović.

Sredinom siječnja počinje Svjetski kup. Prve tri postaje su austrijski Abtenau, talijanski Treviso i švicarski St. Moritz. Bit će to intenzivno razdoblje za skijaše budući da se utrke nastavljaju jedna na drugu, ali konkurencija će biti otprilike jednaka onoj na Europskom kupu, na kojemu nastupaju ne samo europski, već i svjetski skijaši s invaliditetom.

"Nadam se da ću skijati jednako dobro. Pored slaloma, pokušavam biti što bolji i u drugim disciplinama. Dajem sve od sebe i ne opterećujem se rezultatima. Bitno je skijanje. Ako je ono dobro, onda i rezultati dođu", zaključuje Sokolović.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti