Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
18.05.2018. | paraolimpijske igre

Tokio 2020 pomiče granice očekivanja Igara i jača uzbuđenje

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) pozvao je Organizacijski odbor za Tokio 2020 da dovrši svoj proračun kako bi se osigurala najbolja moguća organizacija Paraolimpijskih igara koje će se održati za nešto više od dvije godine.

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) pozvao je Organizacijski odbor za Tokio 2020 da dovrši svoj proračun kako bi se osigurala najbolja moguća organizacija Paraolimpijskih igara koje će se održati za nešto više od dvije godine.

Poziv dolazi nakon zaključka petog Projektnog pregleda održanog od 17. do 18. svibnja. Tijekom dva dana sastanaka, IPC je ažuriran o različitim funkcionalnim područjima unutar Organizacijskog odbora za pripreme sljedećih Paraolimpijskih igara. Sve u svemu, IPC ostaje impresioniran napredovanjem priprema za Tokio 2020.

Naše vrijeme uzbuđenja i očekivanja za spektakl koji se ovdje može ostvariti 2020. godine, posebice u smislu socijalne uključenosti, kontinuirano se povećava. Nakon godina planiranja na papiru, posljednje dvije godine radi se o ostvarivanju tih planova. Kao rezultat toga, opterećenje je sve snažnije te će svakodnevno rasti sve do ceremonije otvaranja Igara, izjavio je Xavier Gonzalez, glavni izvršni direktor IPC-a.

Usprkos odličnom napretku, IPC je naglasio dva ključna pitanja za Tokyo 2020 i njegove dionike koje trebaju što prije riješiti - paraolimpijski proračun i prikladne hotelske sobe za sportaše s invaliditetom.

Najveći problem s kojim se trenutno suočavamo u organizaciji Tokija 2020 jest proračun za paraolimpijce. Cijenimo i podržavamo potrebu da Organizacijski odbor smanji ukupni proračun tako što će smanjiti troškove gdje je to potrebno, naglasio je Xavier Gonzalez.

I državna vlada i Metropolitanska Vlada u Tokiju pokazale su veliku želju za poboljšanjem situacije u vezi s pristupačnim hotelskim sobama uvođenjem novih zakona i pokretanjem programa subvencije kako bi se pomoglo pristupačnosti, zaključuje Gonzalez.

Direktor organizacijskog odbora za Tokyo 2020, Toshiro Muto, izrazio je snažnu želju da ove Igre privuku još veći broj pratitelja koji će aktivno pratiti paraolimpijski svijet.

Ovoga ljeta, na točno dvije godine do Paraolimpijskih igara, lansirat će se maskote. Željeli bismo maksimalno iskoristiti ove prilike da potaknemo val interesa za sportaše, sportove i same Igre, izjavio je Toshiro Muto.

Nakon što su naši paraolimpijci iz Ria 2012 donijeli kući čak 5 medalja, za sljedeće Ljetne igre rastu očekivanja. Uzbuđenje se neprestano povećava svakim danom kojim se bližimo Ljetnim igrama koje će se održati u Tokiju 2020 od 25. kolovoza do 6. rujna.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti