Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
05.08.2018. | paraolimpijske igre

Tokyo 2020: Paraolimpijska vizija oživljava u japanskom glavnom gradu

Uzbuđenje oko Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Tokyo 2020 raste svakim završenim dijelom natjecateljskih lokacija koji se grade u glavnom gradu Japana, uključujući olimpijski stadion. Izgradnja stadiona, koji se nalazi u središnjem Shinjuku Wardu u Tokiju, zadovoljavajuće napreduje i do sada je završeno više od 40 posto stadiona.

Uzbuđenje oko Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Tokyo 2020 raste svakim završenim dijelom natjecateljskih lokacija koji se grade u glavnom gradu Japana, uključujući olimpijski stadion.

Izgradnja stadiona, koji se nalazi u središnjem Shinjuku Wardu u Tokiju, zadovoljavajuće napreduje i do sada je završeno više od 40 posto stadiona.

Gradnja je počela u prosincu 2016. godine i već je u drugoj polovici planiranog 36-mjesečnog roka. Nakon završetka, očekuje se da će moći ugostiti oko 80 tisuća ljudi i da će se na tom mjestu održati ceremonija otvaranja i zatvaranja Paraolimpijskih igara, kao i atletskih događanja.

Po završetku izgradnje, koje je planirano sljedećeg studenog, mjesto će postati novi Nacionalni stadion i službeno će zamijeniti stari stadion koji se koristio za Olimpijske igre Tokyo 1964.

Napredovanje na ostalim lokacijama

Olimpijsko/Paraolimpijsko selo imat će 21 zgradu i osigurat će 8 tisuća kreveta za Paraolimpijadu. Očekuje se da će izgradnje biti završena do studenog 2019. godine.

U centru za vodene sportove održavat će se plivačka natjecanja i imat će kapacitet od 15 tisuća mjesta, a njegova gradnja planira se dovršiti do veljače 2020.

Lokacija za natjecanja u kanuima i veslačke događaje, bit će završena do kraja 2019. godine, a osigurat će mjesta za 24 tisuće gledatelja.

Košarkaški turniri u invalidskim kolicima održavat će se na prvom od osam novih stalnih mjesta koja će biti dovršena do početka Igara.

Paraolimpijske igre Tokyo 2020 održat će se od 25. kolovoza do 6. rujna 2020. godine. Natjecanja za ukupno 22 sporta održavat će se na 23 različite lokacije, a badminton i taekwondo bit će po prvi puta predstavljeni na Paraolimpijskim igrama.

Više detalja o lokacijama za Tokyo 2020 pronađite na službenoj web stranici - http://bit.ly/Tokyo2020Lokacije.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti