Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
30.08.2011. | općenito

Trafalgar Square i Splitska riva obilježavaju 5. međunarodni paraolimpijski dan

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Britanskim veleposlanstvom 08.09.2011 na splitskoj će Rivi kroz dvoiposatni program proslaviti Međunarodni paraolimpijski dan.

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Britanskim veleposlanstvom 08.09.2011 na splitskoj će Rivi kroz dvoiposatni program proslaviti Međunarodni paraolimpijski dan.

Do početka Paraolimpijskih igara u Londonu dijeli nas svega 365 dana zbog čega je Međunarodni paraolimpijski odbor odlučio da će 08.09.2011 proglasiti Međunarodnim paraolimpijskim danom (International Paralympic Day), koji će se osim u Londonu na Trafalgar Square-u obilježiti i na Splitskoj rivi.

U dogovoru sa Međunarodnim paraolimpijskim odborom te u suradnji s Britanskim veleposlanstvom, uz demonstraciju sjedeće odbojke, stolnog tenisa za osobe s invaliditetom, te mnogih dječjih aktivnosti u sklopu kojih će se promicati paraolimpijski duh, Hrvatski paraolimpijski odbor će obilježiti taj dan i posvetiti ga svim hrvatskim sportašima s invaliditetom, jer 08.09.2011 ujedno slavi i 47 godina organiziranog sporta osoba s invaliditetom na području Hrvatske.

Cilj proslave je da javnost iz prve ruke vidi i osjeti uzbudljiv paraolimpijski sport i nadahnute Paraolimpijce, Paraolimpijce koji svakodnevno biju dvije bitke - jednu na sportskom borilištu, a drugu za ravnopravan položaj u društvu te da ih se upozna sa dvostrukim značajem domaćina narednih Paraolimpijskih igara 2012. Naime, prve paraolimpijske igre održane su upravo u Engleskoj, u Mandevilleu, 1948. godine te je već tada Velika Britanija bila vrlo aktivna u prevladavanju predrasuda i činila sve da osobe s invaliditetom integrira u društvo. Stoga ne čudi da je Britanska vlada odlučila da će PI 2012 u Londonu biti najpristupačnije igre do sada s vrhunskim uvjetima za osobe s invaliditetom.

Pozivamo sve zainteresirane da 08.09.2011 s početkom u 17.30 h dođu na Splitsku rivu. Ulaz je besplatan.

Prije početka promotivnih utakmica prigodnim riječima nazočnima će se obratiti britanski veleposlanik David Blunt i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora gospodin Ratko Kovačić.

 

Izvor: HPO
Ostale novosti Sve novosti