Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.01.2019. | skijanje

WPAS Svjetski kup u skijanju Sljeme: Mizdrak osvojio treće mjesto na Sljemenu

U prvoj utrci slaloma 16.01.2019. među osvajačima medalja je i paraolimpijac Damir Mizdrak. On je u konkurenciji slijepih i slabovidnih osvojio 3. mjesto.

Prvo mjesto u osvoj kategoriji osvojio Slovak Miroslav Haraus, a srebro Gernot Morgenfurt iz Austrije. U ovoj disciplini vodeći na Svjetskoj rang listi i višestruki Paraolimpijski pobjednik iz Pyeong Changa 2018, talijan Giacomo Bertagnolli nije završio drugu vožnju na Sljemenu, premda je prvoj vožnji bio vodeći.

U konkurenciji skijašica u kategoriji slijepih i slabovidnih, osvajačica 9 zlatnih Paraolimpijskih medalja i višestruka svjetska prvakinja Slovakinja H. Farkašova, nije ni startala na Sljemenu zbog diskvalifikacije, jer je prilikom ogleda staze prije prve vožnje prekršila pravila.

Prvo mjesto u osvojila Veronika Aigner iz Austrije, drugo mjesto pripalo je Melissi Perrine iz Australije, a bronca Menni Fitzpatrick iz Velike Britanije.

U konurekciji stojećih skijaša, u kojoj je bilo najviše prijavljenih natjecatelja prvo mjesto osvojio Hilmar Orvarsson, Island, drugo mjesto pripalo je Thomasu C. Walshu iz SAD-a, a bronca Thomas Pfylu iz Švicarske.

Kod skijašica u kategoriji stojeći najbolja je bila Turgeon Frederique, Kanada, srebro je osvojila skijašica iz Slovačke, Petra Smrazova, a broncu Anna-Maria Rieder.

U konkurenciji natjecatelja koji nastupaju u monoskiji (sjedeći), nastupili su samo skijaši. No, samo je uspješno obje vožnje završio Norvežanin Jesper Pedersen, osvajač zlatne medalje u veleslalomu na PI u Pyeong Changu 2018, ostali konkurenti nisu završili svoje vožnje na Sljemenu.

17.01.2019., na rasporedu je druga utrka slaloma, prva vožnja starta u 11.15h, a druga vožnja u 14,00h.

Ukupno na Svjetskom kupu na Sljemenu, nastupa 30 skijaša i skijašica iz 14 zemalja.

Ostale novosti Sve novosti