Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.11.2018. | općenito

Godina zlata vrijedna: upoznajte naše brončane!

Uskoro nam se bliži kraj 2018. godine koja je bila prepuna sjajnih postignuća hrvatskih sportaša s invaliditetom. Kako bi proslavili njihov trud i bolje ih upoznali, donosimo članak o šest sportaša koji su nam ovu godinu obasjali brončanim sjajem medalja sa Svjetskih i Europskih prvenstava te Zimskim Paraolimpijskih Igara.

Na samom početku godine na najvažnijem sportskom natjecanju u sportu - Paraolimpijskim Igrama, Bruno Bošnjak ostvario je povijesno postignuće osvojivši prvu medalju sa Zimskih Igara.

Moj glavni cilj je sada Svjetski kup u Finskoj koje počinje krajem studenoga. Za ovaj sport dajem svoj znoj i čvrst sam u odluci, ne da se plasiram na sljedeće Zimske Igre, nego da tamo osvojim srebro ili zlato, izjavio je Bruno Bošnjak.

Najvažnije natjecanje u atletici ove je godine bilo Europsko prvenstvo koje se održalo u Berlinu na kojem su Mikela Ristoski, Vladimir Gašpar, Miljenko Vučić i Petra Štruklec osvojili bronce.

Zaista sam zadovoljna sa svojom medaljom iz Berlina, imala sam ozljedu tako da sam samo ciljala na medalju, ali zato sljedeće godine očekujem da ću imati još bolje rezultate, izjavila je Mikela Ristoski.

Ja sam apsolutno presretan, nitko niti ne može razumjeti kako ja sretno hodam svijetom još od Berlina. Berlin je bio moje prvo veliko natjecanje i ja sam osvojio medalju, a to je ostvarenje mog životnog sna. Doslovno živim svoj san i tako sam sretan da sam u reprezentaciji čiji dio sam uvijek htio biti, izjavio je Vladimir Gašpar.

Izuzetno sam ponosna na svoj rezultat. Ipak, na prvom mjestu mi je škola, želim završiti fakultet pa se onda početi ozbiljno baviti sportom, izjavila je Petra Štruklec.

Berlin je išao po planu i uspio sam se izboriti za medalju koja mi zaista puno znači, sada se vjerojatno kao i svi, u potpunosti posvećujem pripremama za Svjetsko prvenstvo u Dubaiju koje će biti sljedeće godine, zaključio je Miljenko Vučić.

Na samom kraju godine održalo se i Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu na kojem je paraolimpijka Anđela Mužinić osvojila svoju prvu medalju u pojedinačnom natjecanju.

Moj cilj je zaista ostvaren i zadovoljna sam sa svim rezultatima. Drago mi je da napokon imam medalju s pojedinačnog! Sada je vrijeme novih priprema i treninga za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, istaknula je Anđela Mužinić.

Uskoro je još jedna uspješna godina iza nas u kojoj su hrvatski sportaši i sportašice pokazali najbolje od sebe na velikim natjecanjima. Od povijesnih medalja pa sve do prvih medalja u karijeri, Hrvatska je bogatija za šest bronci u sportovima za osobe s invaliditetom.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti