Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
16.11.2018. | plivanje

Roberto Zidar: novi predsjednik Plivačkog Saveza

Pročitajte članak o Robertu i otkrijte njegove planove i nade za jedan od najpopularnijih paraolimpijskih sportova.

Roberto Zidar nedavno je imenovan kao predsjednik Plivačkog Saveza čiju poziciju je naslijedio od paraolimpijke Ane Sršen nakon 12 godina.

Ana Sršen je definitivno kao vrhunska sportašica učinila puno za razvoj sporta, poglavito plivanja. Znam da je preda mnom jako težak zadatak, ali ne bi se prihvatio te pozicije da nisam siguran da mogu sa svojim timom uspješno voditi Savez, istaknuo je Zidar.

Roberto Zidar ima dugogodišnje iskustvo u vođenju ljudi, kao izvršni direktor Cian d.o.o. te kao predsjednik Plivačkog Kluba Cipal Split u kojem su Dino Sinovčić, Ante Rađa, Leonarda Renić i mnogi drugi osvajači medalja.

Prvi zadatak koji već radim je analiza stanja u Savezu što se tiče financija i realizacija već pokrenutih programa. Glavni cilj mi je poboljšanje likvidnosti Saveza javljanjem na različite programe, kako bi potpomogli razvoju plivanja u manjim sredinama i povećanju članstva u svim klubovima, izjavio je Zidar.

Ključno je javljanje na što više razvojnih programa koji će podići profesionalnost Saveza i podići klubove na novu razinu, jer samo tako možemo stvoriti nove vrhunske sportaše, izjavio je Zidar.

Plivanje je jedna od Zidarovih najvećih sportskih strasti te je kao plivač osvojio mnogobrojne medalje. Upravo radi svoje uključenosti u sport, Zidar prepoznaje snagu plivanje iz više perspektiva.

Plivanje je jedan od rijetkih sportova koji je izuzetno zdrav i poticajan u psihofizičkom smislu. Plivanje se zato mora poticati i mora biti prisutno u puno većem obujmu nego do sada, a posebno kod mlađe populacije, zaključio je Zidar.

Roberto Zidar svoj trag u sportu ostavio je već u svojim mlađim danima te je čak dva puta proglašen za sportaša godine u gradu Splitu te je povodom 50 godina Saveza Športova Grada Splita dobio priznanje kao najtrofejniji sportaš. Svoje znanje i iskustvo sigurno će primijeniti i kao predsjednik Plivačkog Saveza u kojem ga čekaju novi i uzbudljivi izazovi.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti