Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
14.12.2018. | paraolimpijske igre

Novo izdanje časopisa The Paralympian!

Novo izdanje časopisa The Paralympian, prepuno je sportske akcije, inspirativnih članaka i informativnih studija slučaja svega što se dogodilo u 2018. godini, ali i onoga što nas čeka u novoj godini.

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) objavio je posljednje izdanje časopisa The Paralympian iz 2018. godine koji se osvrće na cijelu godinu paraolimpijskih postignuća na Svjetskim prvenstvima i koji usmjerava pogled prema sljedećem izdanju Zimskih paraolimpijskih igara.


U World Sport Round-up dijelu časopisa, prisjećamo se imena sportaša i timova koji su se istaknuli u ključnim kvalifikacijama za nadolazeće Igre u Tokiju 2020. godine. Među imenima su i Stinna Tange Kaastrup, danska jahačica, te Patrick Anderson, Michael Jordan košarke u kolicima.


Poglavlje PyeongChang2018 Paraolimpijskih zimskih igara je zatvoreno, a utrka prema Pekingu2022 je počela. Časopis uvodi čitatelje u život dvoje mladih talenata - tinejdžericu koja se bavi nordijskim skijanjem u Brazilu i nizozemskog snowboardera koji je lovio svoj prvi paraolimpijski naslov.


Glavni članak časopisa vraća čitatelje deset godina u natrag, kada je Peking u Kini bio domaćin Paraolimpijade 2008. godine i zapalio vatru inspiracije za promjenu percepcija invaliditeta. Vratimo li se još dalje, sve do 1948. godine kada su održane Stoke Mandeville Igre koje su evoluirale u Paraolimpijske igre, u dijelu Digital Dynamicsprikazano je kako su ljudi širom svijeta proslavili 70. obljetnicu Stokea Mandevillea na društvenim medijima.


Paraolimpijski pokret nastavlja utjecati na mnoge živote, posebice kroz IPC razvojnu ruku Agitos Foundation čiji je organizacijski kapacitetni program (OCP) opremio je nacionalne paraolimpijske odbore (NPC) s resursima za rast. Posebice se ističe država Malawi koja je u potpunosti iskoristila ovu priliku, što je dokumentirano u izvješću studije slučaja.


Naposljetku, njemački sportaš Heinrich Popow odlučio je da je stigao kraj njegovoj atletskoj karijeri. Paraolimpijac i svjetski prvak u članku se reflektira na svoje emocionalno putovanje koje je završilo na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, njegovoj rodnoj državi.


Online verziju časopisa The Paralympian možete skinuti na - http://paralympics.uberflip.com/i/1059743-the-paralympian-dec-2018

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti