Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
22.12.2017. | skijanje

IPC Svjetski kup u skijanju: Sokolović treći u slalomu

Danas je u Austrijskom Kuehtalu hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović u konkurenciji sjedećih slalomaša osvojio treće mjesto na Svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom. Bilo je to Sokoloviću prvo postolje nakon 16. siječnja 2016. godine kada je slavio u Kranjskoj Gori. Pobjedio je Norvežanin Jasper Pedersen, dok je drugi bio Japanac Suzuki Takeshi.

Danas je u Austrijskom Kuehtalu hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović u konkurenciji sjedećih slalomaša osvojio treče mjesto na Svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom . Bilo je to Sokoloviću prvo postolje nakon 16. siječnja 2016. godine kada je slavio u Kranjskoj Gori. Pobjedio je Norvežanin Jasper Pedersen, dok je drugi bio Japanac Suzuki Takeshi.

Staza je bila izuzetno tvrda, po ulasku u ciljnu ravninu nakon drugog laufa izjavio je Dino Sokolović. U prvom laufu staza je bila postavljena otvorenijom i bržom što je meni izuzetno odgovaralo. Uz jednu manju grešku ostvario sam odlično, drugo vrijeme. U drugoj vožnji staza je postavljena zatvorenijom, ali sam se izuzetno dobro snašao sve do četvrtih vrata prije ciljne ravnine.

Napravio sam veliku grešku, koja me je skoro koštala plasmana, ali sam se uz izuzetne napore uspio održati i tako konačno nakon dvije godine doći do svog prvog postolja. U protekle dvije godine pratile su me prvo zdrastveni problemi te u prosincu 2016. teška ozljeda leđa. S rehabilitacijom sam počeo već u travnju ove godine, a s punim pripremama sam krenuo u listopadu. Sutra me očekuje još jedan lauf, a potom ono najdraže dvije utrke Svjetskog kupa na sljemenskom Crvenom spustu 8. i 9. siječnja. Vjerujem da ćemo i mi, skijaši s invaliditetom imati mogućnosti da isprobamo našu stazu i da se odlično spremimo za prvu utrku Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom u Zagrebu i Hrvatskoj, zaključio je Dino Sokolović.

U Kuehtailu od 19. do 22. prosinca nastupa preko 20 zemalja s ukupno 120 skijašica i skijaša u sve tri kategorije, slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih.

Ostale novosti Sve novosti