Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
28.09.2020. | atletika

23. Otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske.za 2020.

Uz provedbu strogih epidemioloških mjera danas je na pulskim atletskim borilištima SRC Veruda u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom završšeno je 23. Otvoreno pojedinačno i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske

Prvog dana natjecanja bljesnula je Ana Gradečak iz AKOSI Odiseja iz Kutine koja je u kategoriji paaratletičarki niskim rastom, F41, u kugli s daljinom od 7,87m postavila najbolji europski rezultat. Velimir Šandor bacio je disk na ovogodišnji drugu daljinu na ovogodišnjim svjetskim tablicama od 19,40m. Miljenko Vučić koji je u kategoriji slijepih bacača diska s daljinom od 34,48m postavio novi državni rekord te je još u kugli bacivši je na 13,31m postavivši svoj ovogodišnji ponajbolji rezultat. Ivan Katanušić je bacio disk na izuzetno dobru daljinu od 57,58m.

Deni Černi je u svojoj kategoriji bacio kuglu na 10,77m te Matija Sloup je u kategoriji niskim rastom bacio kuglu na 9,87m. Drugog dana svakako treba istaknuti skok u dalj Mikele Ristoski od 5,45m, Radovana Halasa u bacanju čunja od 27,81m čime je ispunio kvalifikacijsku normu za PI Tokyo te Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 34,72m.

U ekipnoj konkurenciji novi-stari prvaci su paraatletičari Agrama iz Zagreba sa 6544 boda,, drugoplasirani su članovi Odiseja iz Kutine s 4926 bodova dok je treće mjesto zauzela ekipa Uriha iz Zagreba s 3693 boda.

Izbornik Damjan Sedić ističe da je izuzetno zadovoljan ovogodišnjem natjecanjem na kojemu je oboreno više od 20 državnih rekorda, te dodaje "Sve su to rezultati koji naše paraatletičare, putnike za Tokijo, stavljaju u sami svjetski vrh svojih disciplina te tako najavljuju borbu za odličja na Paraolimpijskim igrama slijedeće godine. Ovogodišnje natjecanje odvijalo se u smanjenom formatu prouzrokovanom pandemijom, ali svakako nam svima uljeva nadu u uspješnu sportsku 2021. godinu" zaključio je izbornik Sedić.

U Puli su se nadmetali 88 paraatletičarki i paraatletičara iz 14 klubova.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti