Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
11.03.2019. | para snowboard

Bošnjak zlatni u Banked slalomu u La molini

Na drugoj utrci Svjetskog kupa banked slaloma, koja je održana u španjolskoj La Molini, hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je zlato. Bruno će se natjecati ponovno već od 25.03. u Finskoj na Svjetskom prvenstvu gdje očekujemo još sjajnih rezultata.

U prvoj vožnji Bruno Bošnjak imao je drugo vrijeme nakon Nizozemca Chrisa Vosa, a u drugoj vožnji bio je najbrži ispred Nizozemca Vosa i trećeplasiranog Reinholda Schetta te osvojio svoje prvo zlato u Banked slalom disciplini.

"Po završetku natjecanja Bruno Bošnjak nam je izjavio: Nakon što sam u La Molini osvojio dva zlata i srebro naravno da sam prezadovoljan. Što bi se reklo ludilo, jer je očito bio moj tjedan. Osvajanjem prvih zlata u Snowboard Crossu i banked slalomu očitto da je bilo sve super. Posebno sam radostan s današnjom vožnjom u banked slalomu, jer su svi moji konkurenti odvozili na vrhunskom nivou, ali ja sam nakon druge vožnje bio najbolji i to me doista čini sretnim. Uspio sam savladati Nizozemca koji je pet puta zaredom pobjeđivao, ali sam danas bio bolji. Svi su dali očito svoj maksimum,ali sam danas konačno bio prvi na podiju. U drugoj vožnji startao sam prije nizozemca. Nisam čuo svoje vrijeme,ali sam znao da sam vodeći. Čekaš doljei vidim da je Nizozemac podigao svoje vrijemei u jednom trenutku sam pomislio da će biti bolji od mene, ali kada sam čuo od zvaničnog spikera da sam pobjedio mojoj sreči nije bilo kraja. Znao sam da sam odlično odvozio, a sretan sam što sam sve moje suparnike pobjedio na stazi, jer nitko od njih nije odustao."

Bošnjak se osvrnuo i na završetak ovogodišne sezone: "Od Pjong Čanga sam očito napredovao, iskusniji sam i paraolimpijska medalja dala mi je neophodnu mirnoću u mojim nastupima. Više se veselim i u svaku utrku ulazim s velikom željom za nadmetanjem. Krajem mjeseca nastupit ću na svjetskom prvenstvu u Finskoj i potom me očekuje završnica svjetskog kupa u Švedskoj. O samim očekivanjima ne bih želio mnogo govoriti, jer u ovom sportu su mnogi faktori u igri koji odlučuju o konačnom rezultatu, ali znam da ću dati sve od sebe kako bih uspio. Znam da mogu, znam da sam spreman i da sam u formi . Nastojat ću iz sebe izvuči ono najbolje,. Zakljućio je Bruno Bošnjak.

Bruno Bošnjak vraća se tako iz La Moline sa Svjetskog kupa sa zlatom u Snowboard Crossu i srebrom i zlatom u Banked slalomu.

Odlični rezultati potvrda su Brunine sjajne forme te s veseljem očekujemo Svjetsko prvenstvo koje se održava od 25.03. do 31. ožujka u finskoj Pyhi.

Glasnogovornik HPO-a:

Darko Matić,v.r.

Ostale novosti Sve novosti