Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
28.03.2021. | plivanje

Croatia open u plivanju, Split 2021

Danas je u Splitu na Bazenu "Poljud”, završeno dvodnevno natjecanje Otvorenog paraplivačkog Prvenstva Hrvatske - Croatia open 2021.

Izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije istiće: "Nažalost zbog zdrastvenih razloga ovog vikenda u Splitu nije nastupio naš prvi evidentni putnik u Tokijo na paraolimpijske igre Dino Sinovčić. Naš drugi putnik za Tokijo Kristijan Vincetić slavio je na 50 leptir s vremenom od 29.92 sekunda te na 100 m leptir 1:04.90. S obzirom na sve što se prošle i ove godine događalo to su svakako Kikijeva zadovoljavajuća vremena" istaknuo je Berislavić te se osvrnuo na ostale naše paraplivače "Svakako treba istaknuti rezultat mlade plivačice Zagrebačkog "Natatora" Marije Badrov 2008. godište koja je isplivala čak dvije norme za Europsko seniorsko paraplivačko prvenstvo u Madeiri, međutim s obzirom da nema međunarodnu klasifikaciju neće moći nastupiti.

Uz nju je u sličnoj situaciji Ema Mečić koja je 2007. godište, živi u Švicarskoj, a nastupa za Hrvatsku te također zbog istog razloga kao i Badrov neće moći nastupiti u Madeiri na Europskom prvenstvu. Od potencijalnih kandidata za Tokijo Paula Novina povrijedila je prošlog tjedna rame te nije nastupila. Kako ću trečeg putnika za Tokijo morati nakon europskog prvenstva odabrati između Tomi Brajše i Ante Rađe moram reči da su obojica pokazali dosta dobru prolaznu formu sa zadovoljavajućim rezultatima za ovaj dio sezone te vjerujem da će im špica forme biti od 16. do 22. svibnja na Europskom paraplivačkom prvenstvu na Madeiri. Ono što me posebno raduje da su paraplivačice i paraplivači godišta 2010. i 2011. pokazali znatni napredak i najavili da bi se mogli dokazati u godinama koje su pred nama", zaključio je izbornik Berislavić.

Za dva tjedna na Svjetskoj paraplivačkoj seriji u Šefildu nastupit će Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić, a potom tjedan dana kasnije u Lignanu je još jedna Svjetska paraplivačka serija gdje će nastupiti u punom sastavu naša reprezentacija.

U Splitu se nadmetalo 70-ak paraplivača iz 14 hrvatskih klubova te po pet paraplivača iz Slovenije i BiH.

Organizatori Croatia open 2021. bili su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez, a priređivači Prvenstva bili su PK Cipal i Športski savez invalida grada Splita.

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti