Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
06.09.2021. | paraolimpijske igre

Doček i konferencija za medije 04.09.2021.

U subotu, 04.09.2021. u zagrebačkoj zračnoj luci dr. Franje Tuđmana organiziran je doček za još šestoricu hrvatskih paraolimpijaca koji su se vratili iz Tokija- paraatletičare Ivana Katanušića i Mikelu Ristoski, paraplivače Tomija Brajšu i Kristijana Vincetića te parastolnotenisačice Helenu Dretar Karić i Anđelu Mužinić.

Dočeku je prisustvovao velik broj ljudi, obitelji, prijatelji, navijači i pratitelji paraolimpijskog sporta, uz predstavnike medija i čelne ljude Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Nakon prigodnog dočeka uz mnoštvo transparenata i poruka podrške za naše sportaše, održana je konferencija za predstavnike medija u VIP sali zračne luke.
Konferencija je kao i prethodnih večeri započela govorom predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratka Kovačića koji je prigodno pozdravio paraolimpijce i sve prisutne:

,,Lijepo vas je ponovno vidjeti na okupu u ovako velikom broju i dobro nam došli natrag dragi naši paraolimpijci. Prije svega pozdravljam i naše cijenjene goste; dogradonačelnika grada Zagreba, gospodina Luku Korlaetu, državnog tajnika za sport, gospodina Tomislava Družaka, izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Željka Jovanovića i izaslanicu predsjednika sabora, gospođu Ljubicu Lukačić.

Čestitam vam dragi paraolimpijci na ostvarenim rezultatima i kao što sam vam već rekao na odlasku da je najvažnije da odete zdravi i vratite se zdravi. U tome smo i uspjeli, a usput ste nam donijeli i nekoliko vrijednih medalja u Hrvatsku. Krenuo bih redom, počevši od naših plivača. Za Tomija je ovo bila prva paraolimpijada i vjerujem odlično iskustvo za dalje, a tebi Kristijane čestitam na odličnom četvrtom mjestu i tome što si naš dugovječni paraolimpija. Tu su i naši paraatletičari, a Mikela je sa svojim ovogodišnjim nastupom ušla u legendu hrvatskog sporta zaredavši tri medalje nakon tri nastupa na Paraolimpijskim igrama. Ponosno si nosila zastavu te odlično predvodila ekipu o čemu najbolje svjedoči rekordnih sedam medalja što je najveći broj nego na bilo kojim igrama ranije. Što drugo dodati osim svaka čast. I tebi i tvom treneru.
A sada upućujem čestitke i našim dragim stolnotenisačicama kojima su ovo bile druge Paraolimpijske igre i druga medalja. Opravdale ste sva naša očekivanja i nema razloga za tugovanjem radi izostanka medalje u pojedinačnim skupinama. Ponosni smo na vas kao na našu najbolju stolnotenisku ekipu. I za kraj čestitke Ivanu Katanušiću koji je u nemogućim vremenskim uvjetima uspio izboriti srebrnu medalju. S obzirom na uvjete koji su te dočekali taj dan na natjecanju, ova medalja uistinu sjaji posebnim sjajem.”

Osim sportaša, medija i predstavnika HPO-a, konferenciji su nazočili dogradonačelnik grada Zagreba, gospodin Luka Korlaeta, državni tajnik za sport, gospodin Tomislav Družak, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, gospodin Željko Jovanović i izaslanica predsjednika sabora, gospođa Ljubica Lukačić.

Svi oni su također održali prigodne govore te uputili iskrene čestitke našim paraolimpijcima na ostvarenim sjajnim rezultatima.

Nakon službenog dijela konferencije, u salu je donesena i prigodna torta kao posebno iznenađenje za naše paraolimpijce.

Ostale novosti Sve novosti