Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
11.09.2019. | općenito

EP u Para triatlonu Valencia 2019: Hrvatsku predstavlja Antonio Franko

Danas put španjolske Valencije putuje prvi hrvatski paratriatlonac Antonio Franko koji će 14. rujna 2019., nastupiti na Europskom prvenstvu u paratriatlonu. 26-godišnji paratriatlonac iz Kraljevice nadmetat će se u konkurenciji 11 para triatlonaca iz 10 zemalja koji moraju isplivati 750m, odvoziti na biciklu 20km i otrčati sa sportskom protezom 5km.

Uoći odlaska u Španjolsku Antonijo Franko nam je izjavio: "Nakon dvije godine bavljenja paraplivanjem se uključujem u paratriatlon te postajem prvi hrvatski paratriatlonac. Moj najznačajniji rezultat zasigurno je do sada bio na utrci Svjetskog kupa 3. mjesto te je to ujedno i prvo postolje na svjetskom kupu u povijesti triatlona i paratriatlona u Hrvatskoj."

Od 22. lipnja ove godine pa do 22. lipnja 2020. traje skupljanje bodova za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokyu, a o svojim planovima za Igre Antonio Franko je naglasio: "Svakom natjecatelju boduju se 3 najbolja rezultata u tom razdoblju. Što se tiče mojih šansi za nastup na PI mislim da su velike, jer po dosadašnjim rezultatima i mojim mogućnostima u odnosu na druge natjecatelje ja sam na svakom natjecanju bio u realnim šansama za medalju i po svemu među 5 najboljih paratriatlonaca u svojoj kategoriji . Od nastupa u Valenciji očekujem borbu za medalju . Nastup u Tokyu bi mi bila svojevrsna sportska kruna za koju sam se toliko trudio i odricao. Postao bih prvi hrvatski paraolimpijac u paratriatlonu", zaključio je Antonio Franko.

Antonio Franko se prije četiri godine, na nagovor pokojne i proslavljene paraolimpijke Milke Milinković, uključio u parasport. Prvo se okušao u paraplivanju kao član Plivačkog kluba Forca iz Rijeke. Postao je članom hrvatske paraplivačke reprezentacije pritom osvojivši mnoge medalje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Bio je više puta državni prvak, a vlasnik je tri medalje na europskim sveučilišnim igrama, da bi prije dvije godine se odlučio za paratriatlon.

Na kvalifikacijskoj listi za PI Tokyo Antonio Franko trenutno zauzima 11.mjesto. No, kako se za rang listu boduje 3 najbolja natjecanja u 2019., Franko je jedini na listi s 2 odrađena natjecanja tako da nakon Europskog prvenstva očekujemo da Franko popravi svoj plasman na Svjetskoj rang listi.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti