Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
09.06.2021. | općenito

HPO i RexRea potpisali sporazum o suradnji

Zagreb, 09 rujna, 2021. - Jučer je u Zagrebu potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i tvrtke RexRea, specijaliziranog predstavnika hrvatskih zdravstvenih ustanova na međunarodnom tržištu. Sporazum su potpisali Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a i Ivan Rendulić, direktor RexRea.

.

Središnje aktivnosti ovog Sporazuma usmjerene su na identifikaciju potreba sportaša s invaliditetom, promociju sporta kroz rehabilitaciju, zajedničku promociju prema paraolimpijskim udrugama iz inozemstva u cilju nuđenja program rehabilitacije i priprema sportaša s invaliditetom. Poseban naglasak će biti na nove, a prijeko potrebne aktivnosti kao što su edukacija medicinskih ustanova iz Hrvatske o potrebama sportaša s invaliditetom, te edukacija tih ustanova o uređenju njihovih prostora sukladno potrebama sportaša s invaliditetom. HPO i RexRea će također surađivati na pronalasku investitora za izgradnju modernih centara za rehabilitaciju i pripreme sportaša s invaliditetom.

Iako postoji više različitih uzroka invaliditeta unutar paraolimpijskih timova, poput ratnih ozljeda ili nasljednih stanja i bolesti, postoji značajan broj onih koji su nastali svakodnevnim nesrećama poput prometnih nesreća ili nesreća na radu. Ovi neočekivani događaji transformirali su život paraolimpijskih sportaša. Da bi se oporavili od teških ozljeda koje mijenjaju život, paraolimpijski sportaši ozlijeđeni u nesrećama trebaju proći intenzivnu i kontinuiranu rehabilitaciju.

Ratko Kovačić, Predsjednik HPO-a, izjavio je "Paraolimpijske igre, se smatraju vrhunskim sportskim događajem koji predstavlja paraolimpijski pokret, pružile su platformu za prikaz sposobnosti osoba s invaliditetom, istovremeno služeći kao katalizator za prava osoba s invaliditetom osiguravanjem integracije, jednakih mogućnosti i pristupačnosti u izgrađeno okruženje. Zato je suradnja HPO-a s RexRea veoma bitna u kreiranju robusne platforme koja će objediniti sve navedeno. Jedan od ciljeva ovog Sporazuma je nadahnuti novu generaciju koje će vidjeti da invaliditet ne sprečava postignuća."

"Kad se uzmu u obzir promicanje zdravlja, prava osoba s invaliditetom i socijalna integracija putem sporta, to je moć transformacije života onih koji sudjeluju i dodatno stimuliraju širenje mogućnosti dostupnih sljedećoj generaciji sportaša s invaliditetom. Ponosni smo da će upravo RexRea biti partner i podrška našem Nacionalnom paraolimpijskom odboru ", rekao je Ivan Rendulić, direktor RexRea.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo potpisivanjem današnjeg Sporazuma između Hrvatskog paraolimpijskog odbora i RexRea-e, započeli suradnju u cilju dugoročne promocije Hrvatske kao destinacije za rehabilitaciju i pripreme sportaša s invaliditetom. Ovo je prvi korak u nizu aktivnosti zajedničke promocije hrvatskih specijalnih bolnica i toplica prema međunarodnim paraolimpijskim odborima za rehabilitaciju njihovih sportaša." dodao je Rendulić.

Ostale novosti Sve novosti