Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
15.03.2023. | paraplivanje

Lignano: Uspješan nastup plivača

LIGNANO - Hrvatska paraplivačka reprezentacija nastupila je na Svjetskoj paralivačkoj seriji u talijanskom Lignanu zabilježivši niz odličnih rezultata.

U konkurenciji 292 natjecatelja iz 43 zemlje, Hrvatska je zauzela visoko peto mjesto ukupnog poretka, te sjajno treće mjesto u konkurenciji mladih plivača.

Hrvatske boje branilo je osmero natjecatelja (Marija Badrov, Karlo Knežević, Paula Novina, Matej Petrlić, Emma Mečić, Anamarija Kovač, Nikolina Mitar, Leonardo Renić).

"Od rezultata svakako valja istaknuti plivačicu Nikolinu Mitar koja je isplivala normu za nadolazeće WPS Svjetsko Prvenstvo u Manchesteru u disciplini 100 metara prsno (klasa SB4). Emma Mečić i Paula Novina su se već prošle godine nametnule kao plivačice od kojih se puno očekuje u budućnosti, a svojim su nastupima u Lignanu to i potvrdile. Emma i Paula su predvodile hrvatsku reprezentaciju u sjajnim rezultatima te su uz već ranije isplivane norme za WPS Svjetsko prvenstvo ostvarile i nekoliko osobnih rekorda," istaknuo je izbornik Igor Berislavić.

Karlo Knežević se također približio normi za Manchester, dok je Marija Badrov isplivala nekoliko osobnih rekorda te kao najmlađa natjecateljica hrvatske reprezentacije ostvarila niz kvalitetnih rezultata. Matej Petrlić se nakon operacije ramena konačno vratio na nivo rezultata koji je imao prije ozljede, te se od njega i Leonarda Renića očekuje adekvatna priprema za WPS Europsko Prvenstvo 2024. godine. Ana Marija Kovač je imala međunarodnu klasifikaciju te je uz potvrđenu kategoriju S14 odmah izborila nastup u nekoliko finalnih utrka.

Treba istaknuti i dva prva mjesta naših štafeta u disciplinama 4x100 slobodno mix (Knežević, Petrlić, Mečić, Novina), te 4x100 mješovito mix (Mečić, Novina, Petrlić, Knežević).

Mlada Emma Mečić je u konkurenciji mladih plivača osvojila tri zlata, srebro i broncu, a Marija Badrov srebro i dvije bronce.

Ostale novosti Sve novosti