Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
07.03.2019. | općenito

Novi web HPO-a olakšava korištenje osobama s invaliditetom

Hrvatski paraolimpijski odbor, najviša nevladina nacionalna sportska udruga sportaša s invaliditetom, u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey izradila je novu internetsku stranicu koja će poboljšati iskustvo svih njezinih korisnika, ponajprije osoba s invaliditetom.

Prilikom izrade mrežnih stranica prioritet je stavljen na maksimalnu čitljivost za osobe s invaliditetom, odnosno za osobe sa slabijim vidom ili ograničenjem kretanja. Kako bi se to postiglo, korišten je službeni standard organizacije W3C (World Wide Web Consortium), poznat kao WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Tako je primjerice uveden poseban način prikaza stranice koji poboljšava kontrast između elemenata i olakšava čitljivost osobama sa slabijim vidom.

Kako bi se osigurala maksimalna oštrina prikaza, time i bolja čitljivost, odabran je takozvani open-sourceAdobeov font, Source Sans Pro, dizajniran specifično za digitalna korisnička sučelja i ekrane. Iz istog razloga omogućeno je i povećanje tipografije. Za lakše snalaženje korisnika u navigaciji, osim promjene boje područja koje je korisnik aktivirao, uveden je i dodatan indikator podcrtavanja linijom. Stranica podržava i korištenje samo putem tipkovnice, zahvaljujući posebnim dodacima, poput tipke za preskakanje glavne navigacije. Svaka je slika opisana koristeći alternativni tekst, kako bi ih i osobe koje slabo vide mogle doživjeti.

Kroz devetogodišnju suradnju s agencijom Bruketa&Žinić&Grey izgradili smo odnos koji u prvi plan stavlja prepoznavanje paraolimpijskih vrijednosti. Nova web stranica dolazi kao značajno poboljšanje korisničkog iskustva na našim digitalnim kanalima, koji će, siguran sam, biti dodatni poticaj mnogima da prate naše paraolimpijce na putu do Paraolimpijskih igara u Tokiju, od kojih nas još dijeli godinu i pol dana - izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Ostale novosti Sve novosti