Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
03.11.2019. | stolni tenis

Otvoreno prvenstvo Nizozemske: Uspješan nastup stolnoteniske reprezentacije

Večeras je završilo međunarodno para stolno tenisko prvenstvo Nizozemske koje je održano od 01. do 03. studenog 2019. u Stadtkanalu.

Hrvatsku su predstavljale Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić i Pavao Jozić.

U pojedinačnom dijelu natjecanja osvojene su tri medalje.

U kategoriji 3 žene Anđela Mužinić osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju. Nakon prolaza grupe u polufinalu je pobijedila našu Helenu Dretar Karić s 3:0 po setovima 11:6, 11:9 i 11:7. U finalu Anđela je izgubila od Anne Carin Ahlquist s 2:3.

Helena Dretar Karić osvojila je brončanu medalju.


Pavao Jozić osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji 7. Nakon prolaska grupe u četvrtfinalu je pobijedio Nijemca Bjoem Schnakea s 3:2. U polufinalu je izgubio od Japanca Inoue Mashaxhike s 0:3.


Mirjana Lučić je u kategoriji 10 žene prošla grupu te u nastavku ispala od kineskinje Zhao Hiaojing s 0:3.


U ekipnoj konkurenciji Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić nastupile su u spojenim kategorijama od 3. do 5. i osvojile srebro izgubivši u finalu s 2:0 od Kineskinja Zhou Ying i Zshang Miao.


Pavao Jozić i Nijemac Bjoern Scneke u finalu su savladali Dance Petera Rosenmeiera i Henrika Brammera s 2:1.


"Ovo je natjecanje, iako je imalo faktor 20, dobro došlo našim predstavnicima jer su osvojile nove bodove koje će ih podići na rang listi. To se posebno odnosi na Helenu Dretar Karić koja je u grupi pobijedila jaku Talijanku Bruneli i tako najmanje za dva mjesta napredovala na rang listi. Prema tome na dobrom smo putu kojeg smo zacrtali za Tokyo." - zaključio je Gubica.

Ostale novosti Sve novosti