Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
12.05.2021. | atletika

PI Tokyo 2020: Nova 4 paraatletičara na Paraolimpijskim Igrama

Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora Hrvatski paraolimpijski odbor je temeljem druge kvalifikacijske metode, pozicija sportaša u top 6 na 24 mjesečnoj kvalifikacijskoj rang listi za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama Tokio 2020. dobio još 4 kvote u paraatletici. .

Izvršni odbor HPO-a danas je za evidentne putnike imenovao Velimira Šandora u disciplini disk, Denija Černija u kugli, Zorana Talića u skoku u dalj te Marijana Presečana u disciplini kugla

Treći kvalifikacijski krug, ujedno i posljednji, završava 6. lipnja te prema trenutnim rezultatima možemo očekivati još jedno mjesto za paraatletičara.

Izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić ističe: "Završna prijava za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju bit će objavljena 1. kolovoza. Do tada nas očekuju natjecanja 15. svibnja na Međunarodnom atletskom mitingu Dinamo 2021, od 1 do 5. lipnja Europsko prvenstvo, u poljskom Bydgoszczu te u Olomoucu od 8. do 11. srpnja Otvoreno prvenstvo Češke i 25. srpnja Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2021. Na kraju ovog dugog, neobičnog i neizvjesnog kvalifikacijskog razdoblja za paraolimpijske igre u Tokiju, broj od dosad sigurnih osam putnika smatram velikim našim uspjehom u ovim teškim sportskim pandemijskim vremenima", zaključio je izbornik Damjan Sedić.

Već ranije nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju su potvrdili Mikela Ristoski u skoku u dalj, Ivan Katanušić u disku, Miljenko Vučić u kugli te Matija Sloup također u kugli.
Hrvatska nakon završetka ovog kruga kvalifikacija ima ukupno 14 evidentnih putnika za Tokio i to 8 u paraatletici, 3 u paraplivanju, po jedan u parataekwondou, paraboćanju i para stolnom tenisu.

Dark Matić,

Glasnogovornik HPO

Ostale novosti Sve novosti