Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
18.07.2019. | sjedeća odbojka

PVE Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci: Hrvatska u četvrtfinalu

Hrvatska muška i ženska reprezentacija plasirale su se u četvrtfinalu 17. Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci u Budimpešti.

Jučer su završene utakmice po grupama na 17. Europskom prvenstvu u sjedećoj odbojci. Hrvatska ženska reprezentacija igrala je u grupi A s Mađarskom koju je pobijedila 3:2 te ostale dvije utakmice izgubila od Slovenije i Njemačke s po 0:3 zauzevši treće mjesto i time osigurala četvrtfinale u kojem će se sastati s Italijom.

U muškoj konkurenciji uvjerljivim pobjedama od 3:0 nad Poljskom, Turskom i Nizozemskom te porazima od Rusije i Bosne i Hercegovine s 0:3 Hrvatska reprezentacija zauzela je 3. mjesto i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati s Ukrajinom.

Četvrtfinala, 18.07.2019.

muški: Hrvatska - Ukrajiina, 17.45 sati

žene: Italija - Hrvatska, 12.00 sati

Ivan Ćosić, kapetan naše muške reprezentacije ocijenio je dosadašnju dionicu natjecanja "Izuzetno sam zadovoljan našom prezentacijom, jer doista djelujemo kompaktno i kvalitetno. Naše igre u odnosu na igru na Europskom prvenstvu u Poreču prije dvije godine znatno smo podigli na viši nivo. Moram istaći da smo samo izgubili od ponajboljih reprezentacija Europe, tako da smo svi zadovoljni i s vjerom u uspjeh protiv Ukrajine očekujem da nastavimo niz dobrih rezultata. Svakako je to i rezultat izuzetno dobrih priprema koje smo odradili s reprezentacijom Bosne i Hercegovine koja je u samom vrhu svjetske sjedeće odbojke. Mi smo nažalost za razliku od Bosne i Hercegovine i Rusije koji su totalni profesionalci, samo amateri i u tom djelu vidim mogućnost daljneg napretka naše reprezentacije stvarajući preduvjete da se u potpunosti posvetimo odbojci" izjavio je kapetan reprezentacije Ivan Ćosić koji je još dodao da on osobno ima mogućnost da se posveti pripremama gotovo cijeli tjedan i to četiri dana rada na odbojkaškoj tehnici i uz to naravno rad na fizičkoj pripremi kroz teretanu i trčanje.

Inače nedavno je Ivan Ćosić nastupio na utrci na Biokovu i otrčao dionicu od 17 kilometara iako ima potkoljeničnu amputaciju. Kako vizu za paraolimpijske igre u Tokiju 2020. ovjerava samo europski prvak, naše dečke očekuje kratki odmor, a potom još jače i još kvalitetnije pripreme za kvalifikacije za paraolimpijske igre koje će se održati u ožujku slijedeće godine u Američkom Coloradu gdje će im suparnici biti uz domaćine Njemačka i Ukrajina tako da bi Hrvati imaju realne šanse da se po prvi put kvalificiraju na paraolimpijske igre.

Ivana Pavić, glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacije istaknula je da su se u Budimpešti mjenjala pravila igre, tako da svaka reprezentacija ima u setu pravo na dva time-outa, a da je izbačen tehnički time-out. Treneri imaju sada pravo doći do same rubne linije igrališta i tako lakše komunicirati s reprezentativcima. Uz to Pavić je istaknula da je ovogodišnje prvenstvvo u organizacijskom smislu potpuno digitalizirano, a što je svakako svima olakšalo natjecanje i ubrzalo sammu pripremu utakmica.

U Budimpešti od 12. do 21. srpnja nadmeće se ukupno 12 muških i 9 ženskih reprezentacija iz 16 nacija s ukupno 250 paraodbojkaša i paraodbojkašica, a kada tu dodamo stručne djelatnike, asistente i medincisko osoblje taj broj prijelazi preko 400 sudionika.

Podsjetimo da je Hrvatska bila domaćin EP u Poreču studenog 2017.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti