Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
07.07.2022. | paraboćanje

Paraboćari na Svjetskom kupu u Portugalu

Od 5. do 10. srpnja 2022. u portugalskom gradu Povoa de Varzima održava se Svjetski kup u paraboćanju na kojem nastupa više od 100 natjecatelja iz 24 države, među kojima i troje naših igrača.

U BC1 kategoriji za žene predstavlja nas Dora Bašić, igračica BK "Dan” ZOSI iz Slavonskog Broda. Dora je trenutačno četvrta na svjetskoj rang-listi, a na ovom turniru je druga nositeljica.

U BC4 kategoriji za žene hrvatske boje branit će Anamaria Arambašić, članica BK OSI DDZ "Željko Klepač” - URIHO iz Zagreba.

Anamaria je trenutno 16. na svjetskoj rang-listi, a protivnice u grupnoj fazi na ovom turniru bit će joj 2. igračica svijeta Alison Levine iz Kanade i 8. sa svjetske rang-liste, Tajlanđanka Nuanchan Phonsila.

Protivnici iz Kanade i Tajlanda u skupini čekaju i našeg predstavnika u BC4 kategoriji za muške Davora Komara, člana BKOSIŽ "Istrijana” iz Pule.

Davor je trenutno sedmi igrač svijeta, a protivnici su mu iskusni Kanađanin, 6. sa svjetske rang-liste Marko Dispaltro te Ritthiktrai Somsanuk iz Tajlanda.

Pojedinačni dio natjecanja trajat će do petka, dok nas u subotu i nedjelju očekuje natjecanje timova i parova, gdje nas, u kategoriji BC4 parova, predstavljaju Anamaria i Davor.

Ostale novosti Sve novosti