Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
27.06.2022. | paraplivanje

Paraplivači obavili biomehanička testiranja

Najbolji hrvatski paraplivači u suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom i uz potporu Hrvarskog paraolimpijskog odbora na bazenskom kompleksu Svetice provodili su biomehanička testiranja te podvodna snimanja i analizu plivačkih tehnika.

Testiranja su provedena pod vodstvom Gorana Kežmana, najvećeg hrvatskog stručnjaka upravo na ovom području. Kežman je bio i trener našem trofejnom plivaču i osvajaču srebra na OI u Ateni 2004. godine Duji Draganji, a prije desetak godina je pod vodstvom jednog od najvećih trenera sprinta u povijesti plivanja Mikea Bottoma surađivao s najboljim američkim plivačima.

"Goran je svoje iskustvo stekao u radu s nekim od najboljih svjetskih plivača te će njegovo znanje i iskustvo na području biomehanike zasigurno biti od velike pomoći našim paraplivačima. Ovakav tip testiranja će se provoditi dva puta godišnje, a cilj je da s Goranom uspostavimo višegodišnju suradnju kako bi naši plivači i treneri stekli nova znanja koja će im pomoći u daljnjem napretku. U plivanju je svaka stotinka bitna, a upravo su ovo stvari koje mogu pomoći plivačima da stalno napreduju i održavaju korak s konkurencijom. U razvijenim zemljama ovakve su stvari normalne već desetljećima, nažalost u našem sustavu sporta ovaj segment još uvijek nije dovoljno prepoznat i valoriziran," istaknuo je izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije Igor Berislavić.

Ostale novosti Sve novosti