Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
22.10.2019. | paraolimpijske igre

Paris 2024: Predstavljen logotip Igara

Organizacijski odbor predstavio je revolucionaran logotip za Igre koje će se održati 2024. godine u glavnom francuskom gradu Parizu. Po prvi puta u povijesti bit će korišten identičan logotip za Olimpijske i Paraolimpijske igre, čime se dodatno želi naglasiti jednakost svih sportaša i zajednička poruka: Sport mijenja živote!

Organizacijski odbor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. predstavio je revolucionaran logotip na događaju koji je privukao veliki broj zainteresiranih. U spajanju tri simbola - zlatna medalja, (Para)olimpijski plamen i Marianne - logotip utjelovljuje nit vodilju Igara kojima je glavni cilj približiti sport svakom čovjeku. Po prvi puta u povijesti Igara, identičan logotip koristit će se kako za Olimpijske, tako i za Paraolimpijske igre.

Prilikom procesa izbora logotipa, prvenstveno se vodilo računa o tome da isti odražava domaćinstvo, ljubaznost i međunarodni karakter Pariza.

Primopredaja (Para)olimpijskog plamena iz Tokija sve je bliža i odlučili smo se što prije odabrati logotip koji oslikava našu viziju Igara u Parizu - izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Tony Estanguet.

Sinteza 3 simbola - Pariz 2024.

Zlatna medalja, Para(olimpijski) plamen i Marianne. Tri simbola, jedan logotip. Glavni cilj: Komunicirati vrijednosti koje su duboko utkane u projekt Pariz 2024.

Medalja - simbol sporta. Medalja je najdragocjeniji predmet u svijetu sporta koji se poistovjećuje s jednom od temeljnih vrijednosti svakog sportaša: težnja prema izvrsnosti. Zapravo, medalja je omaž svim osobama koje su posvetile svoj život sportu i onima koji traže samo najbolje od sebe. Težnja prema izvrsnosti je ono čime se vode i organizatori Igara koji žele potaknuti inkluziju.

Plamen - ikona (Para)olimpijskog pokreta. Predajom od Igara do Igara, plamen spaja ljude različitih nacija i generacija. Simbolika plamena je u širenju pozitivne energije koja okuplja ljude i potiče ih na nova rješenja i poboljšanje svijeta.

Marianne - ilustracija Francuske. Marianne utjelovljuje revolucionaran duh koji ispunjava cijeli projekt. Njena simbolika ogleda se kroz sljedeće vrijednosti: velikodušnost, odvažnost i kreativnost, što će se odraziti i na sam projekt. Bilo da je riječ o uključivanju novih sportova ili odluci da se pojedina sportska natjecanja održavaju izvan konvencionalnih borilišta.

Održivost projekta

Prilikom izrade projekta Pariz 2024. polazišna točka organizatora bila je održivost. Sva infrastruktura kao što je npr. Para(olimpijsko) selo nakon Igara bit će prenamijenjena u stambene i manje sportske objekte prilagođene potrebama građana. Tako su organizatori pokazali visoku dozu društvene odgovornosti i brige prema domicilnom stanovništvu Seine-Saint-Denis regije.

Prvi puta u povijesti identičan logotip

Identičan logotip, zajednička vizija i ambicija. Odabir identičnog logotipa je slučaj bez presedana u dosadašnjoj povijesti (Para)olimpijskog pokreta. Ova hrabra odluka ide u smjeru jednakosti svih sportaša te promjeni percepcije javnosti prema sportu osoba s invaliditetom.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati video o priči koja se krije iza revolucionarnog logotipa:

Here is the new face of the Olympic and Paralympic Games of #Paris2024

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti