Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
15.10.2019. | općenito

Ratko Kovačić susreo se s Predsjednikom Putinom

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prigodom održavanja Međunarodnog sportskog foruma u Nizhny Novgorodu susreo se s predsjednikom Europskog paraolimpijskog odbora Ratkom Kovačićem, predsjednikom IWAS-a Rudia van den Abbeelea i predsjednikom Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimira Lukina.

Predsjednik Putin tom prigodom naglasio je: "Smatramo da smo svi mi jedna velika sportska obitelj koja ima za cilj razvijanje masovnog i vrhunskog sporta, prije svega u interesu ljudi. Sport služi plemenitoj svrsi razvijanja odnosa među narodima, promicanja zdravlja stanovništva i međunarodne suradnje. To su vrlo važni i plemeniti ciljevi. Naravno, znamo i probleme s kojima se suočavaju naši i drugi sportaši. Radit ćemo uredno na njihovom rješavanju. Pritom mislim na antidoping probleme. Surađivali smo i surađivat ćemo s WADA-om. Nadam se samo da će se svi ovi problemi riješiti na temelju jednakosti i u skladu s trenutnim sportskim zakonodavstvom, te da nitko neće biti diskriminiran iz političkih razloga, jer svrha sporta je ujedinjavanje zemalja i ljudi, a ne podjela.", zaključio je predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin.

U Nizhny Novgorodu Ratko Kovačić održao je prezentaciju s temom: Praktični primjeri uključivanje u sport osoba s invaliditetom u Europi.

U gradu Podolski kraj Moskve u Younost Universal Sport Center Ratko Kovačić nazočio je svečanosti obilježavanja 20 godina uspješnog djelovanja Ruske Federacije za sport osoba s tjelesnim oštećenjem. Rudi van den Abbeele u ime Međunarodne federacije za sportaše u invalidskim kolicima te s amputacijama udova (IWAS) čestitao je federaciji i dodijelio Priznanje Borisu Ivanjuženkovu, predsjedavajućem Vijeća Federacije. Svoje čestitke na velikom jubileju domaćinu je također izrekao predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Na kraju večeri predsjednik Upravnog odbora Ruskog paraolimpijskog odbora, prvi potpredsjednik Federacije Pavel Rožkov rekao je da je Federacija na dobrom putu, a jedna od najvažnijih stvari je da mladi parasportaši se aktivno bave sportom, istaknuvši za primjer Spartakijadu za djecu s tjelesnim oštećenjem na kojima su sudjelovali mladi sportaši iz 11 ruskih regija.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti