Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
13.04.2019. | općenito

Redovna Skupština HPO-a održana u Daruvaru

Hrvatski paraolimpijski odbor održao je redovnu sjednicu svoje Skupštine u Daruvarskim Toplicama. U protekloj godini osvojeno je 318 medalja, a realizirano je 412 programa, dok se u ovoj, predparaolimpijskoj 2019. godini planira realizirati njih 988.

Obraćajući se skupštinarima, predsjednik HPO-a Ratko Kovačić je istaknuo:

Ono što sam najavio na prethodnoj Skupštini "U PyeongChang idemo PO MEDALJE!". Rezultat je što redovito na temelju rada i rezultata u proteklom paraolimpijskom ciklusu definiramo poboljšanja i usklađujemo programe za sljedeći paraolimpijski ciklus.

Naši planovi nisu u cijelosti ostvareni u 2018. godini, jer nam SDUŠ nije u cijelosti odobrio izvršenje našeg Plana za 2018. godinu koji smo usvojili na Skupštini U Zagrebu prošle godine. No, svi usvojeni programi nastavili su se realizirati i u ovoj godini te je nastavljen niz odličnih rezultata i uspjeha na međunarodnim vrhunskim natjecanjima. Ocjenjujem da je protekla godine rezultatski bila vrlo uspješna. Naši su se reprezentativci pobrinuli da gotovo ni jedan dan 2018. godine ne prođe bez medalje, istaknuo je Kovačić.

U protekloj godini osvojeno je 318 medalja, a realizirano je 412 programa, dok se u ovoj, predparaolimpijskoj 2019. godini planira realizirati njih 988.

Skupštinari su postavili pitanje jednakopravnosti dobivanja trajne naknade za sportsku izvrsnost osvajanjem medalja na svjetskim prvenstvima u paraolimpijskim sportovima imajući u vidu da na ova prava imaju sportaši bez invaliditeta koji su osvajali svjetske kolajne u olimpijskim sportovima zaključujući da je riječ o evidentnoj neravnopravnosti i ne poštivanja Konvencije o pravima osoba s invaliditetom Ujedinjenih naroda, a koju je ratificirao Hrvatski Sabor.

U redovito članstvo HPO-a primljen je Hrvatski savez osoba s invaliditetom obaranja ruku, tako da je članstvo povećano na 15 nacionalnih saveza, 11 županijskih te 10 gradskih saveza.

U svečanom djelu dodijeljeno je priznanje Zagrebačkom športskom savezu za osobe s invaliditetom, čije su članice čak u osam ekipnih Državnih prvenstava osvajali prva mjesta.

Nagrađeni su i sportaši koji su nastupili na Sportsko rekreativnim igrama održane u studenom u Poreču. Priznanje su primili Diana Žic i Vlado Halar te Športski savez osoba s invaliditetom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posebna priznanja primili su sportaši, treneri, te članovi delegacije koja nas je predstavljala na 12. zimskim paraolimpijskim igrama u PyeongChangu.

Skupštinarima se obratio zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorskog Saša Lukić te zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara Vanda Cegledi.

Izvor: HPO

Ostale novosti Sve novosti