Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
15.09.2023. | para obaranje ruke

Sjajni rezultati na SP-u u obaranju ruke

Hrvatski reprezentativci u obaranju ruku nastavljaju nizati sjajne rezultate. Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu osvojili su šest medalja, te su po prvi put osvojili svjetsko zlato u seniorskoj kategoriji u konkurenciji više od 1300 natjecatelja iz 50 država.

U konkurenciji parasportaša Luka Drokan je osvojio srebro i broncu u seniorskoj kategoriji do 80kg, dok je Rudi Antolić, također u konkurenciji osoba s invaliditetom osvojio broncu u seniorskoj (-80kg) te broncu u juniorskoj (+65kg) kategoriji.

Spomenimo i kako je Rino Mašić osvojio zlato na lijevu i broncu na desnu ruku u kategoriji do 110kg osvojivši tako prvo zlato za Hrvatsku u seniorskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima.

"Svjetsko zlato u seniorskoj kategoriji čekali smo 14 godina te smo naravno iznimno zadovoljni i ponosni na našeg Rina Mašića koji s devetnaest godina iza sebe već ima dvostruku europsku, te svjetsku titulu, a naravno srebro i bronca Luke Drokana, te dvije bronce sedamnaestogodišnjeg Rudija Antolića ulijeva sigurnost u budućnost hrvatskog para obaranja ruke za koje se nadamo da uskoro postaje paraolimpijski sport," kazao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Ostale novosti Sve novosti